Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.

Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.

Harran Üniversitesi ev sahipliğinde 8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu düzenlendi.

EĞİTİM - 2024-05-19 13:29:41 Bu içerik 247 kez okundu.

Advert

Harran Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Moroco Moulay İsmail Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen "8. Uluslararası Matematik ve Mühendislik Bilimleri Sempozyumu" birçok alandan akademisyen ve araştırmacıyı bir araya getirdi. 

 

Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaşfarklı, Azerbaycan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Gasimov, Namık Kemal Üniversitesinden Prof. Dr Mahmut Ergüt uluslararası üniversite temsilcileri,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmalarını, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, sempozyum organize komitesi adına Prof. Dr. Zakia Hammouch ve Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rifat Çolak gerçekleştirdiler.

 

Açılış konuşmalarının ardından, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu konferansa katkıda bulunan akademisyenlere plaket takdim etti. Konferans, 30 farklı salondaki oturumlara geçilerek devam etti. Konferansın organizasyonu, Harran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş, Morocco Moulay İsmail Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zakia Hammouch ve Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hasan Bulut tarafından yapıldı.

 

Dünyanın 20 farklı ülkesinden yaklaşık 350 bilim insanının katıldığı sempozyumda, toplamda 162 bilimsel makale sunulacak.

 

Matematik ve Mühendislik bilimleri alanlarında çalışmalar yürüten bilim insanlarını bir araya getiren sempozyum, bilgi alışverişi ve disiplinler arası iş birliğini geliştirmeye yönelik önemli çalışmalar sunuyor. Sunulan bildiriler, yapılan tartışmalar ve kurulan bağlantılar, bilimsel anlamda yeni fikirlerin geliştirileceği konferans kapsamında, katılımcılar Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel mekanlarını da görme imkanı bulacaklar.

Advert
Sende Yorumla...
DİĞER HABERLER
dizaynurfa.com - haycom.net - guncelurfa.com