Advert
Advert

KEPÇE KULAK TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM

KEPÇE KULAK TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM
Bu içerik 1221 kez okundu.
Advert

OSM Ortadoğu Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Rafet Keleş, kepçe kulak tedavisinde yeni yöntem olan ‘iple asma tekniği’ hakkında bilgi verdi.

 

Gün içinde hastaya uyguladığı teknik hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Keleş: “Bugün hastanemizde 17 yaşındaki genç kızımıza kepçe kulak operasyonu uyguladık. Operasyonumuz 15-20 dakika kadar sürdü. Klasik kepçe kulak ameliyatı yapmadık. İple asma tekniği kullandık. Şu anda hastamız serviste istirahat halinde, 1-2 saat sonra taburcu edeceğiz. Bir aksilik olmazsa yarın günlük işlerine devam edecek” dedi.

 

Kepçe kulak doğumsal bir anomalidir diyen Keleş: “Kepçe kulak, kulağın belirgin bir şekilde öne gelmesidir. Görünüm olarak kişileri çok huzursuz eder. Erkek olsun kız olsun genelde saçlarını uzatarak kapatma eğilimindedir ya da şapka-bone takarak kepçe kulağını gizleme eğilimindedir. Sosyal olarak çok çekinik olabiliyor ve içine kapanabiliyorlar. Özellikle okul çağında kepçe kulağı olan hastalarımız arkadaşlarının dalga geçmesinden dolayı çok sıkıntı çekmektedir. O nedenle kepçe kulak ameliyatları 6 yaşından sonra ilkokula başlamadan önce yapılması uygundur” şeklinde konuştu.

 

 

İple asma tekniğinin kesi yapılarak yapılan tekniğe göre çok daha avantajlı olduğunu belirten Opr. Dr. Rafet Keleş: “İki türlü kepçe kulak ameliyatı yapılıyor. Biri kesi kullanılarak diğeri de yeni çıkan iple asma tekniği kullanılarak yapılıyor. Kesi yapılarak yapılan ameliyatlarımızda kulak arkasından belli bir kıkırdak ve deri parçası çıkarılarak yapılmakta ve 15 gün boyunca kulağı sargıda kalmaktadır. Bu da kişinin sosyal olarak kısıtlamaktadır. İple asma tekniği kullandığımız hastalarda % 90’a yakın başarı elde etmekteyiz. Hasta iki saat sonra evine gitmekte, sosyal hayatına çok rahat başlamaktadır. Kulağının arkasında bir iz, şekil bozukluğu olmamakta, ipler dışarıdan görünmemektedir. Günümüzde en çok kullanılan ‘İple Asma Tekniği’ OSM Ortadoğu Hastanesi’nde başarıyla uygulanmaktadır” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ