Advert
Advert

Binali Yıldırım Çin'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’de. Meclies Başkanı Yaldırım ve beraberindekileri ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen ve eşi Pınar Önen ile Çinli yetkililer karşıladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin’in başkenti Pekin’e gitti. Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Canşu’nun resmi daveti üzerine Çin’e giden TBMM Başkanı Yıldırım çeşitli temaslarda bulunacak.

Binali Yıldırım Çin'de
Bu içerik 2104 kez okundu.
Advert

Çin ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracak

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Çin'e resmi ziyaret gerçekleştiren TBMM Başkanımız Binali Yıldırım'ı Pekin havalimanında karşıladık. Ülkemizden Çin'e Meclis Başkanı seviyesinde 10 yıl önce gerçekleşen ziyaretin ardından TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın ziyareti Çin ile ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracaktır” dedi.

 

ÇHC Daimi Komitesi Başkanı Li Canşu’nun resmi daveti

Beraberindeki heyetle Çin, Kırgızistan ve İran’a resmi ziyaretler gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, ilk olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde, Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Canşu’nun resmi daveti kapsamında temaslarının olacağını söyledi.

 

Çin ile ilişkilerimiz yıldan yıla gelişmeye devam ediyor

Türkiye ile Çin arasında 2010’da tesis edilen stratejik iş birliği temelindeki ilişkilerin artmaya, gelişmeye devam ettiğini dile getiren TBMM Başkanımız Binali Yıldırım, “Bu ziyaretle beraber çok yönlü ilişkilerimizin parlamenter diplomasi boyutunda da güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Bu çerçevede İpek Yolu’nun başladığı yer olan Xian şehrine de gideceğiz ve orada da bazı ziyaretlerimiz, temaslarımız olacak. Tarihi İpek Yolu’nun canlandırılmasını amaçlayan, batı-doğuyu birbirine karadan, denizden bağlamayı hedefleyen bir kuşak ve bir yol projesi Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilerde önemli bir yer tutmaktadır. Çok boyutlu dış politikamız çerçevesinde Çin ile ilişkilerimiz yıldan yıla son zamanlarda gelişmeye devam ediyor. Bu ziyaretin de bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağını ifade edebiliriz” dedi.

 

Kırgızistan ve İran’a da gidilecek

TBMM Başkanımız Yıldırım, ikinci olarak Kırgızistan’da Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov’un daveti üzerine ziyaretler gerçekleştireceklerini belirterek, son olarak da 7-8 Aralık’ta İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenecek “Terörizmle Mücadele ve Bölgesel İş birliğinin Geliştirilmesi” konulu çok taraflı bir konferansa katılacaklarını, bu konferansa Türkiye’nin yanı sıra Pakistan, Afganistan, Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti Meclis Başkanlarının da katılacağını ve 2 gün boyunca terörle mücadele ile bölgesel iş birliği konularının görüşüleceğini söyledi.

 

Emin Önen ile hasret giderdik

TBMM Başkanımız Binali Yıldırım’ın heyetinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar da, “‏TBMM Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Çin - Kırgızistan - İran ziyaretine iştirak etmek üzere ilk durağımız olan Çin yolundayız ve TBMM Başkanımız ile birlikte Çin'e ulaştık. Bizi karşılayan Pekin Büyükelçimiz Sayın Emin Önen ile hasret giderdik” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti