Advert
Advert

BİR KOPYASI BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN BAHÇESİNDE

Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe deki T harfi şeklindeki taşlardan birinin kopyası birleşmiş milletlerin bahçesine yerleştirildi.

BİR KOPYASI BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN BAHÇESİNDE
Bu içerik 1002 kez okundu.
Advert

Dünyanın bilinen en eski ve en büyük inanç merkezi Göbeklitepe, Birleşmiş Milletler’e de damgasını vuruyor. 5.5 metre yüksekliğindeki ‘P18’ numaralı dikilitaşın kopyası New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde sergileniyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twiter hesabından yaptığı paylaşımda:

Şanlıurfa’da yer alan ve ‘Tarihin Sıfır Noktası’ olarak adlandırılan Göbeklitepe’deki dikilitaşların bir sureti, New York’taki Birleşmiş Milletler binasının bahçesinde sergilenmeye başladı. Ülkemize ve Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun. Türkiye Bayrağı

dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki varlıklar arasında yer alan ve dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olan Göbeklitepede 'P18' numaralı dikilitaşın sert kireç taşından yapılan kopyasının BM Genel Merkezi'nde sergilenmesi, Şanlıurfalıları heyecanlandırdı.

BM’DEKİ İKİNCİ ANADOLU ESERİ

Hititler ile Mısır arasında M.Ö. 1280’li yıllarda gerçekleşen Kadeş Savaşı sonrası imzalanan ve tarihte diplomatik metinlerin en eski örneklerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ndeki Kadeş Barış Antlaşması metninin bakırdan yapılan büyütülmüş kopyası, 1970 yılında BM Genel Sekreteri U Thant’a sunulmuştu. Türkiye’den ikinci eser olarak Göbeklitepe’ye ait bir eserin kopyasının BM’de sergiye sunulması için de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yetkililerince 2019 yılında ön temaslarda bulunulmuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti