Advert
Advert

Şanlıurfa'dan Azez Ve Halep'e 2 Tir Yardım Malzemesi Gönderildi

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Suriye’deki mazlumların ardından doğudaki terör mağdurlarına da yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Şanlıurfa'dan Azez Ve Halep'e 2 Tir Yardım Malzemesi Gönderildi
Bu içerik 2375 kez okundu.
Advert

Bugüne kadar Suriye’de kalan mazlumlara 233 TIR yardım ulaştıran İnsani Yardım Platformu, bugün de 234 ve 235. TIR’ları Suriye’nin Halep ve Azez bölgesine ulaştırılmak üzere uğurladı. Uğurlamaya katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa halkının sadece kente gelen Suriyelilere değil, ülkelerinde kalan mazlumlara da yardım etmeye devam ettiğini belirtti. Son zamanlarda bombardımana maruz kalan Halep ve Azez bölgesine yardım TIR’larını gönderdiklerini aktaran Vali İzzettin Küçük, iki TIR yardım malzemesini de terör mağduru vatandaşlara göndereceklerini kaydetti. Şanlıurfa’nın Türkiye’nin ve dünyanın yüz akı olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Vali İzzettin Küçük, “Şanlıurfa sadece barındırdığı 520 bin Suriyeliye el uzatmıyor, yurt içinde yurt dışında nerede olursa olsun çevresine gönlünü ve elini uzatan bir şehir. Şanlıurfa halkına şükranlarımı sunuyorum. Yardımları organize eden platform mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu yardımları Türkiye’nin değişik illerinden ve belediyelerinden de temin ediyoruz. Yardımlarını buraya ulaştıran bütün gönül dostu insanlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


İnsani Yardım Platformu yöneticilerinden Adil Saraç da açıklamasında, beş yıldır Suriye’de devam eden savaşta herkesin bir sınav verdiğini, Şanlıurfa’nın da yanı başında yaşanan olaylarda komşuluğunu göstererek sınav verdiğini dile getirdi.


Açıklamaların ardından yardım TIR’larına gıda, temizlik malzemesi, ısıtıcılar ve çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemeleri yüklendi. Malzemelerin yüklendiği TIR’lar daha sonra dualarla uğurlandı.

İzzettin Küçük Şanlıurfa Valiliği İnsani Yardım Platformu Halep Azez
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti