Advert
Advert

Genç Girişimcilere Sertifikaları Verildi

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şubesi ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programına katılan 29 kursiyere düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.

Genç Girişimcilere Sertifikaları Verildi
Bu içerik 1386 kez okundu.
Advert

Girişimci sertifikasını alan kursiyerler, kendi işyerlerini kurmak istediklerinde, aldıkları sertifika sayesinde devletin sağladığı hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek.
İşini kurmak isteyen girişimcilere KOSGEB ve devlet imkanlarının olduğunu hatırlatan GENÇ ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Tanrıverdi, Şanlıurfa’da şimdiye kadar düzenlenen eğitim programlarına katılarak Girişimcilik sertifikasını almış kişilerin yansımalarını önümüzdeki günlerde görmeyi umut ettiklerini söyledi. Girişimcilerin devletin sağladığı desteklerden yararlanmalarını tavsiye eden Tanrıverdi, ASKON Şanlıurfa Şubesi olarak girişimcilere ellerinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirtti.
KOSGEB ile ortaklaşa düzenledikleri uygulamalı girişimcilik eğitimlerine ilginin artarak devam ettiğini söyleyen Tanrıverdi, sertifikayı alan her girişimcinin 50 bin Türk Lirası hibe ve 100 bin Türk Lirası geri ödemeli faizsiz kredi kullanma hakkını kazandığını belirtti.
Tanrıverdi, "Türkiye’nin en genç nüfusuna sahibiz. Yaş ortalamamız yaklaşık 19 civarında. Bununla birlikte yine Türkiye’de birçok konuda mevcut potansiyel, coğrafi konum ve kültürel anlam başta olmak üzere ilklerin şehri konumundayız. Tüm bunların yanında Türkiye’de en fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyoruz. Bölgenin teşvik imkanları da göz önüne alınarak, bölge insanının desteklenmesi gerekiyor. Hükümetimiz bu konuda gerekli destekleri sağlıyor. Biz de bu desteklerden faydalanılabilmesi için girişimcilerimize öncülük edip sertifika almalarını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Genç Girişimcilere Sertifikaları Verildi ASKON KOSGEB
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.