Advert
Advert

ELEKTRİK BORÇLARI BÖLGE ÇİFTÇİSİNİ BİTİRDİ

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki altı kentte çiftçilerin elektrik enerjisinden kaynaklanan sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

ELEKTRİK BORÇLARI BÖLGE ÇİFTÇİSİNİ BİTİRDİ
Bu içerik 981 kez okundu.
Advert

Milletvekili Tutdere, çiftçilerin hibe desteğine el konduğunun altını çizerek, “Arızalı olduğu halde trafoların bakım ve onarımını gerçekleştirmemek suretiyle yurttaşlarımız günlerce elektriksiz bırakılmaktadır” dedi.

 

Bakan Dönmez Çiftçilerin İçler Acısı Durumunu Gözler Önüne Serdi

 

CHP Milletvekili Tutdere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e verdiği soru önergesiyle Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak’ta hakkında yasal takip başlatılan tarımsal sulama grubundaki elektrik abonelerinin sayısını sordu.

 

Milletvekili Tutdere’nin soru önergesini yanıtlayan Bakan Dönmez Batman, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Urfa ve Şırnak’taki 2 bine yakın çiftçinin elektrik borcu nedeniyle 2021’de yasal takibe alındığını açıkladı.

Tarımsal Sulama Abonesi Binlerce Yurttaş Borçlarından Dolayı Yasal Takibe Alındı

 

Mardin ve Diyarbakır’ın da aralarında olduğu toplam altı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kentinde, “Tarımsal Sulama” grubundan elektrik abonesi olan binlerce yurttaşın borçlarından dolayı 2021’de yasal takibe alındı.

 

Verdiği yanıtla içler acısı tabloyu bir kez daha gözler önüne seren Bakan Dönmez, 2021 yılının Ocak ve Ağustos aylarını da kapsayan sekiz aylık veriye göre, Diyarbakır’daki tarımsal sulama grubundaki elektrik abonelerinin yüzde 5,46’sı faturalarını ödeyemediği için yasal takipte. Mardin’de 11 bin 679 abone yüzde 2,50, Şanlıurfa’da 25 bin 149 abone yüzde 5,37 takibe alındı.


Elektrik Şirketi Karına Kar Katıyor Yöre Halkı Sefaletin Gölgesinde Yaşam Mücadelesi Veriyor

 

Ekonomik kriz nedeniyle zor günlerden geçen yurttaşların bir de yüksek tutarlı elektrik faturaları ile mücadele ettiğini kaydeden Milletvekili Tutdere, “Yurttaş, DEDAŞ’ın kestiği yüksek tutarlı elektrik faturalarını ödeyememekte, elektrikleri kesilmektedir. Elektrik şirketi karına kar katarken yöre halkımız ise açlığın ve sefaletin gölgesinde yaşam mücadelesi vermektedir” dedi.

 

Verilerin, yaşanan mağduriyeti ortaya koyduğunu belirten Milletvekili Tutdere, “Dağıtım şirketi baskılar, icra tehditleri ve yüksek faturalarla çiftçilerimizi ve üreticilerimizi mağdur etmektedir. Bölgedeki çiftçilerimiz tarlalarını ekemez hale geldi. Gıdada dışa bağımlı olan Türkiye’nin bu halde olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesinin de özel elektrik şirketlerinin uygulamaları olduğu gün gibi ortadadır. Çok sayıda çiftçinin yüksek elektrik faturaları nedeniyle tarlasını ekemediğini, ektiği mahsulleri de elektrik faturalarını ödeyemediği için toplayamadığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti