Advert
Advert

Vali Ayhan İlk Ziyaretini Şehitliğe Yaptı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini Balıklıgöl civarındaki esnafa gerçekleştirdi.

Vali Ayhan İlk Ziyaretini Şehitliğe Yaptı
Bu içerik 323 kez okundu.
Advert

Balıklıgöl platosu civarındaki esnafı ziyaret eden Vali Ayhan,   vatandaşlarla sohbet edip, Mevlid-i Halil Cami-i şerifinde cuma namazını kılıp, namazın ardından cemaat ile görüştü.

Balıklıgöl Halil-ül Rahman ve Aynzeliha gölünü de ziyaret edip, Şanlıurfa’nın turizm değeri Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara ile Mevlid-i Halil camisini gezerek, ilgililerden bilgi alan Vali Ayhan, kültürün, müziğin ve lezzetin bir arada olduğu kadim şehir Şanlıurfa’nın değerlerinin önemine vurgu yaptı. 

Vali Salih Ayhan, Balıklıgöl programının ardından Osmanbey Şehitliğini ziyaret etti. Vali Ayhan,  "Bu topraklarda huzur içerisinde yaşıyorsak bunu, vatanı uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize borçluyuz. Kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Şehitlerimizin vatan ve bayrak için can verdiklerini belirten Ayhan, ‘ Rabbim ebediyete intikal eden şehitlerimize karşı bizi mahcup etmesin inşallah. İnsan hayatını anlamlandırması lazım, hayatın gayesine, ruhun manasına uygun yaşamak,  insan için en önemli şeydir. Bu hayatı doğru, dürüst bir şekilde yaşamalıyız. Mahşeri âlem ise herşeyin en güzelidir. Şehitlik mertebesi peygamberlerden sonra en yüce makamdır. İnsanoğlu içinde öldükten sonra geri gelmek istememiş olan bir tek şehitlerdir. Ya rabbi bayrak, toprak, ezan için şehit olmayı nasip eylesin. Al bayrağın gölgesinde şehitlerimize ve şehit ailelerimize karşı mahcup eylemesin’ ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan’a gezileri sırasında İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Hasan Bilici, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve Şanlıurfa Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Bekir Kılcı eşlik etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ