Advert
Advert

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ŞANLIURFA’NIN LEZZETLERİ DÜNYAYA TANITILIYOR’’

​Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birecik İlçesinde gerçekleşen 3. Geleneksel Kelaynak ve Balcan Festivaline katıldı. Başkan Beyazgül, Türk mutfağında çok güzel lezzetlerin ortaya çıktığını söyledi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’ŞANLIURFA’NIN LEZZETLERİ DÜNYAYA TANITILIYOR’’
Bu içerik 165 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birecik İlçesinde gerçekleşen 3. Geleneksel Kelaynak ve Balcan Festivaline katıldı. Başkan Beyazgül, Türk mutfağında çok güzel lezzetlerin ortaya çıktığını söyledi.

Birecik Belediyesi ile Birecik Kaymakamlığının her yıl geleneksel olarak düzenlediği Geleneksel Kelaynak ve Balcan festivalinin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. Ünlü yemek şeflerinin de katıldığı festivalde patlıcan kebabı başta olmak üzere birçok kebap çeşidi pişirildi.

Kortej yürüyüşü ile başlayan festivale Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Birecik İlçe Başkanı Halil Yavuz, Tures Başkanı Ramazan Bingöl ile vatandaşlar katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, alanda kurulan yöresel yemek stantlarını gezdi.

Birecik Mezra Mahallesinde yetişen ve yöresel coğrafi işaret belgesiyle tescillenen Birecik Patlıcanı ile yapılan Patlıcanlı kebap davetlilere ikram edildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BİRECİK PATLICANI AYRI BİR LEZZET’’

Şanlıurfa’da yetişen birçok ürünün özünde toprak ve güneş olduğunu ve bu nedenle kentte yetişen ürünlerin daha da lezzetli olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Birecik ilçemizin birçok güzel özelliği var. Bunlardan biride bizim Birecik Patlıcanımız. İstanbul, Ankara’daki lokantaların vitrinlerinde Birecik Patlıcanı yazıyor. Birecik Patlıcanı ile kebap yapmak bir moda haline geldi. Birecik Patlıcanı artık yurdun her tarafında taşınmaya başlandı. Fırat’ın temiz sularında ve bu güzel topraklarda güneş ile yetişebilen bir patlıcandır. Başka örneği yok, dünyada ve Türkiye’de kimse Birecik Patlıcanından daha güzel patlıcan yetiştiriyorum dediğini duymadık. Bir şey yapıyorsak onu lezzetli yapalım, itinayla yapalım. Bu bir sanat ve biz bu sanatı iki şey ile duyururuz. Lezzete ve mideye hitap ediyor. Biz lezzetlerimizde şunu ortaya çıkarıyoruz. Tarihten bu güne işin aslına dönüyoruz. Doğrusuna dönüyoruz be nedenle aslı çok güzel olan lezzetleri ortaya çıkarıyoruz’’ dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti