Advert
Advert

Eyyübiye Kitap Otaklarında Sınavlara Odaklandılar

​Bugüne kadar yüzlerce gencin üniversite hayallerine ulaşmasına destek olan Eyyübiye Belediyesi Kitap Otakları, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan gençlerle yeniden doldu. Eyyübiye Belediyesi’nin sağladığı imkânları değerlendiren gençler, sınavlara odaklandı.

Eyyübiye Kitap Otaklarında Sınavlara Odaklandılar
Bu içerik 155 kez okundu.
Advert

Bugüne kadar yüzlerce gencin üniversite hayallerine ulaşmasına destek olan Eyyübiye Belediyesi Kitap Otakları, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan gençlerle yeniden doldu. Eyyübiye Belediyesi’nin sağladığı imkânları değerlendiren gençler, sınavlara odaklandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un gösterdiği yakın ilgi ve sağladığı imkânlarla, özel ders alamayan gençlerin üniversite sınavlarına hazırlanmasına destek veren kitap otaklarına, büyük oranda mezun öğrenciler kabul edildi.

Yaklaşık 130 gencin günde 12 saat kadar faydalanabildiği Haleplibahçe Kitap Otağı’nda, sınavlara hazırlanan öğrencilerin seviyelerini belirlemeye yönelik deneme sınavları gerçek sınav ortamında yapılıyor. Eğitim materyalleri ve soru kitapçıkları Eyyübiye Belediyesi tarafından karşılanan gençlere çay da ücretsiz veriliyor.

2023 YKS’de yüzlerce öğrenciyi aralarında tıp, hukuk, mimarlık, diş hekimliği, mühendislik gibi bölümlerin de bulunduğu fakültelere gönderen Eyyübiye Belediyesi kitap otaklarına, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen öğretmenler de destek veriyor.

Gençlerin eğitimde ve sportif faaliyetlerde başarılı olması için yatırımlarına devam eden Eyyübiye Belediyesi, halen aktif olan iki kitap otağına ilaveten Batıkent TOKİ, Ruha, Asya ve Hayatı Harrani Mahalleleri’nde yeni kitap otaklarının yapımına devam ediyor.

Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi olan Eyyübiye’de gençlerin eğitimde başarılı olmalarını sağlamak amacıyla, yine Eyyübiye Belediyesi tarafından Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi ve Yenice Sınav Hazırlık Merkezi’nde de yaklaşık 900 öğrenciye destek veriliyor.

Geçen hafta hizmete sunulan ve kayıtların başladığı Süleymanşah Gençlik Merkezi’ndeki üniversite hazırlık kurslarının başlamasıyla, ilçede Eyyübiye Belediyesi’nin sağladığı desteklerle geleceğe hazırlanan öğrenci sayısı 2000’in üzerine çıkacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti