Advert
Advert

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR ROBOTİK KODLAMA KURSUNDA YAZILIMIN TEMELİNİ ÖĞRENİYOR

​Karaköprü Belediyesi, çocukların teknoloji ve yazılım dünyasına ilk adımı atmaları amacıyla Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nde Robotik Kodlama Kursu açarak STEM ve kodlama alanında eğitim veriyor

KARAKÖPRÜ’DE ÇOCUKLAR ROBOTİK KODLAMA KURSUNDA YAZILIMIN TEMELİNİ ÖĞRENİYOR
Bu içerik 256 kez okundu.
Advert

Karaköprü Belediyesi, çocukların teknoloji ve yazılım dünyasına ilk adımı atmaları amacıyla Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nde Robotik Kodlama Kursu açarak STEM ve kodlama alanında eğitim veriyor

 

Gençlerin eğitimi için projeleri ve hizmetleriyle dikkat çeken Karaköprü Belediyesi, gençlerin ve çocukların bilimsel ve teknolojik çalışmalara katılmasına katkı sağlamaya devam ediyor. Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezinde çocuklara yönelik sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme, yaratıcı sanatlar ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandıracak olan ‘Robotik Kodlama Eğitimi’ kursu veriliyor.

Hafta içi her gün sabah ve öğlen seansları olmak üzere devam eden kursla birlikte çocukların geleceğin en önemli ve popüler mesleklerinden olan yazılım için temel oluşturmaları hedefleniyor. Robotik Kodlama Eğitimi sayesinde gençler; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor. Blok tabanlı ve metin tabanlı kodlama eğitimi alan gençler gelecekte yazılım mühendisi olma yolunda temel eğitimleri şimdiden öğreniyor.

Robotik Kodlama Kurs Eğitmeni Gamze Nur Sucu, robotik kodlama kurslarında üçüncü yıla girdiklerini ve birçok öğrenciye temel eğitim verdiklerini ifade ederek, “Burada çocuklarımıza analitik düşünme yeteneği kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca nesne tabanlı ve blok tabanlı kodlama eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz de severek ve heyecanla kursumuza geliyor ve öğrenmeye çalışıyorlar.

Bizim amacımız bu eğitimlerle gençlerimize kodlama eğitiminin temelini vererek gelecekte bu alanda alacakları eğitime zemin hazırlamaktır. Bu güzel imkanları bize sağlayan Başkanımız Metin Baydilli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Kursta eğitim gören çocuklar ve aileleri de geleceğin en önemli mesleklerinden olacak stem ve kodlama konusunda bu eğitimi veren, imkân sağlayan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Robotik Kodlama Kursu, Karaköprü Belediyesi Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezi’nde hafta içi her gün sabah 09.00 – 12.00 ve öğlen 13.00 – 16.00 saatleri arasında devam ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ