Advert
Advert

CEYLANPINAR'DA YENİ MAMOGRAFİ CİHAZI HİZMET VERMEYE BAŞLADI.

​Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz Ceylanpınar Devlet Hastanesinde kurulumu tamamlanan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Mamografi cihazının müjdesini verdi.

CEYLANPINAR'DA YENİ MAMOGRAFİ CİHAZI HİZMET VERMEYE BAŞLADI.
Bu içerik 137 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz Ceylanpınar Devlet Hastanesinde kurulumu tamamlanan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Mamografi cihazının müjdesini verdi.

Doç. Dr. Abdullah Solmaz " Ceylanpınar Devlet Hastanesi Radyoloji bölümünde mamografi cihazı hizmet vermeye başlamıştır. Bu cihaz sayesinde kanserden korunma ve erken teşhis için hızlı tanı koyup tedavinin yapılmasında olanak sağlanacaktır. Kanser hastalığı, ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edildiği, erken teşhis ve tedavinin yaşam kalitesini artırdığı bir hastalık olup, tarama programları sağlık politikalarının temelini oluşturmaktadır dedi.

Mamografi nedir; Düşük doz X ışını ile meme dokusunun görüntülenmesini sağlayan radyolojik yönteme mamografi denilir. Bu görüntüleme ile fiziki muayenede fark edilemeyen meme dokusu değişimleri ve iyi ya da kötü huylu lezyonların tümü teşhis edilebilir. Memede ultrasonografi, meme kanserinin erken evrede teşhis edilmesinde kullanılan görüntüleme yöntemidir. Kadınlar arasından yaygın bir şekilde yaşanan meme kanseri için bireylerin herhangi bir şikâyeti olmasa dahi 40 yaşından sonra rutin olarak mamografi çektirmesi gerekir. Mamografi çekimi herhangi bir ön hazırlık süreci gerektirmez. Bu çekim için en ideal zaman regl döneminin bitmesinden sonraki 2 haftadır. Çekimin ve incelemenin yapılacağı gün pudra ya da deodorant kullanılmaması da önemlidir. Kişi daha önce mamografi çektirdiyse yanında bu sonuçları mutlaka getirmelidir. 40 yaşından sonra rutin mamografi çekimi son derece önemlidir. 40 yaşını geçmiş olan kadınlar bu nedenle yılda 1 kez mamografi çektirmesi gerekir. “Mamografi ne kadar sürer?” sorusunun yanıtı da merak edilenler arasında. Meme kanseri taraması ve diğer durumların tespit edilmesi için yapılan bu test yaklaşık 10-15 dakika sürer.

 

Unutmayın KANSERDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ