Advert
Advert

Boyalı Araç Nasıl Anlaşılır

Boyalı Araç Nasıl Anlaşılır
Bu içerik 3722 kez okundu.
Advert

Otomobil sahibi olmak, dikkat ve özveri gerektiren bir süreçtir. Hele de alacağınız araç daha önce kullanışmış yani ikinci el bir araçsa, her yönüyle incelemek çok daha önemli olacaktır. İkinci el otomobil seçeneğini değerlendirmek isteyen sürücüler öncelikle ikinci el alırken dikkat edilmesi gerekenleri öğrenmelidir.

Sıfır otomobiller kontağın çevrilmesiyle birlikte araçların değer kaybettiği düşünülürse, bütçenizi fazla sarsmadan araç sahibi olmak adına 2.el araç tercihi iyi bir seçenek olacaktır. 

 

Bu seçeneği akıllı bir şekilde değerlendirmek için aracın kazalı olup olmadığını, boyanıp boyanmadığını öğrenmemiz gerekir. Aracın hasarlı veya boyalı olup olmadığını, sigorta kayıtları veya plaka numarasıyla öğrenebilirsiniz ancak bu hasar işlenmediyse, sorumluluk kişilere düşecektir.

Satın alacağınız ikinci elin kazalı olup olmadığı, döşemeleri, lastiklerinin durumu, aracın çeşitli aksam ve aksesuarları, ikinci el araç seçiminde önemli bir kıstastır. Bu detayların her bir ikinci el araç fiyatlarında etkilidir ancak bazı kötü niyetli kişiler araçların hasar gören bölgelerini boyayarak kar amaç edinebilir. Bu durumu anlayabilmek için en büyük görev sürücülere düşüyor. Aşağıdaki basit noktalara dikkat ederek doğru bir tercih yapabilirsiniz.

Boyalı Aracı Anlamanın Püf Noktaları
 

  • Öncelikle boya kalınlığına dikkat etmelisiniz. Boya katmanının sabit olması gerekir. Boya katmanında farklılıklar olması, aracın sonradan boyandığı anlamına gelir.
     
  • Aracın sonradan boyanıp boyanmadığını kanıtlayacak bir diğer detay araç parlaklığıdır. Araca detaylı baktığınızda boyalı bölgeler, kolayca göz çarpacaktır. Hafif de olsa renk tonu farklılıkları kendini ele verecektir.
     
  • Araca dokunmaktan çekinmeyin, aracın dokusu hasar olup olmadığına dair ipucu verecektir. Eğer araca dokunduğunuzda bir pürüz hissediyorsanız, bu bölge yüksek oranda boya işlemi görmüştür. 
     
  • Tüm analizlerinize rağmen aracın boyalı olup olmadığına dair soru işaretleriniz varsa boya ölçüm cihazlarını kullanabilirsiniz. Bu ölçüm ufak miktarlar karşılığında yaptırılmaktadır.

kaynak: sigortam.net


  •  
  •  
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ