Advert
Advert

Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında Engelliler ve Çocuklar unutulmadı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından 20-26 Kasım “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak engellilerin sosyal hayata adaptasyonları noktasında yapmış oldukları sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra özellikle sağlık alanında engellilerin bilinçlenmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde engelli gruplara yönelik Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Sağlıklı ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterilerek,

Ağız ve Diş Sağlığı Haftasında Engelliler ve Çocuklar unutulmadı.
Bu içerik 152 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından 20-26 Kasım “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak engellilerin sosyal hayata adaptasyonları noktasında yapmış oldukları sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra özellikle sağlık alanında engellilerin bilinçlenmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde engelli gruplara yönelik Ağız ve Diş Sağlığı konusunda bilgilendirme, Sağlıklı ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterilerek, sonrasında engelli vatandaşların diş taraması yapıldı. Düzenli ve sağlıklı bir birey olarak, ağız ve diş sağlığı bakımının önemi anlatıldı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Mustafa Ferhat Demir “Engelli bireyler hastanemize randevu almadan ayaktan müracaat ettiklerinde bekletilmeden Muayene olup tedavilerini yaptırabileceklerdir” dedi.

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Diş Hekimleri kreş ve ilköğretim okullarını ziyaret ederek, tüm öğrencilere diş fırçası ve diş macunu hediye edilirken, öğrencilere Ağız ve diş bakımının önemini anlatan kısa film izletildi. Doğru diş fırçalama teknikleri anlatıldı. Ağız ve diş Bakımı alışkanlığının küçük yaşlarda alındığını söyleyen Diş Hekimleri Dt. Büşra çelik ve Dt. Rumeysa Nilüfer Hızarcı, “Özellikle okul öncesi dönemlerde miniklere diş fırçalamanın önemini eğlenceli bir biçimde anlatarak alışkanlık kazanmalarını sağlıyoruz. Gelecekte hem normal hayatlarının hem de sosyal yaşantılarının etkilenmemesi için ağız ve diş sağlığının önemini bu yaşlarda alıştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti