Advert
Advert

100’e yakın TAVI (kasıktan girilerek aort kapak yerleştirilmesi) işlemi başarıyla yapıldı.

Girişimsel Kardiyoloji alanındaki yeni uygulamalar sayesinde kalp kapak hastalıklarının tedavisi girişimsel yöntemlerle de yapılabiliyor.

100’e yakın TAVI (kasıktan girilerek aort kapak yerleştirilmesi) işlemi başarıyla yapıldı.
Bu içerik 150 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Girişimsel Kardiyoloji alanındaki yeni uygulamalar sayesinde kalp kapak hastalıklarının tedavisi girişimsel yöntemlerle de yapılabiliyor. Özellikle yaşı ilerlemiş, kronik rahatsızlığı olan ve genel sağlık durumu ameliyata uygun olmayan aort kapak hastaları, girişimsel bir yöntem olan TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) ile Şanlıurfa Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma Hastanesi kardiyoloji kliniğinde tedavi edilebiliyor.

Mehmet Akif İnan Eğitimi Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ömer Faruk Çiçek,

Aort kapak darlığı özellikle ileri yaş hastalarda önemli bir kalp kapağı hastalığıdır. İleri Aort darlığı hastalığı özellikle yaşlı hastalarda sürekli hastaneye yatış gerektirmekte ve maalesef ölümle de sonuçlanabilmektedir. Eskiden 15 yıl öncesine kadar bu ileri yaşlı ve çok yüksek riskli hastalar sadece göğüs kafesi yarılarak cerrahi dediğimiz işlemle tedavi edilebilmekteydi, kalp kapakları değişebilmekteydi. Ancak günümüzdeki teknolojilerle bu hastalar kasıktan girilerek kesinlikle herhangi bir göğüs kafesi yarılmadan sadece kasıktan anjiyografik işlem yapılarak bu hastaların kapakları yerleştirilmekte. Bu hastalarda bir iki gün içerisinde taburcu edilebilmektedir.

‘TAVI’ dediğimiz işlemi yani kasıktan girilerek Aort kapak yerleştirilmesi işlemini hastanemizde son 3-4 yıldır deneyimli bir kalp ekibimiz tarafından bu işlemi uygulamaktayız. Öncesinde bu hastaları biz değerlendirmeye alıyoruz. Bu işleme uygunluğu belirledikten sonra bu hastalarımızı yine anestezi eşliğinde, bazı hastalara sadece hafif sedasyon uygulayarak, bazı hastalara da herhangi bir sedasyon uygulamadan herhangi bir anestezi işlemi uygulamadan hastayı yatırıp kasığından katater dediğimiz aracı aletlerle yapay kapağı hastanın kalp kapağına konumlandırıyoruz.  Daha sonra bunu orada açarak uygun pozisyonda yerleştirmiş oluyoruz. Sonrasında hastalarımızı bir gün yoğun bakımda takip ettikten sonra bu bazen on iki, on altı saatte olabiliyor. Bu hastanın durumuna göre servisi alıyoruz. Serviste takibinden sonra da herhangi bir sorun yaşamazsak hastamızı şifa ile taburcu etmiş oluyoruz.

Şu ana kadar bizim merkezimizde 100’e yakın TAVI işlemini uyguladık. Şanlıurfa’mızda da tür ileri aort darlığı hastalar cerrahi edilemeyecek hastalar daha önceden Şanlıurfa dışına gidip tedavi edilmekteydiler. Ancak son üç dört yıldır bizim hastanemizdeki bu TAVI için deneyimli ekibimizden dolayı hiçbir hastamızı şehir dışına sevk etmemekteyiz. Hatta bu tür hastalar bize şehir dışından da gelip başarılı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim dedi.

 

 

Bu özel işlemin, hastanedeki kalp kapak ekibi tarafından son dört yıldır profesyonel olarak başarıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Kalp kapakçığı hastalığına karşı kullanılan bu yöntemlerle, kasıktan yapılan müdahale ile hastaların sağlıklı bir şekilde iyileşmesi sağlanıyor. Hastanedeki Kalp Kapak Ekibinin bu başarılı tedavi yöntemi, bölgedeki hastalara umut verici bir çözüm sunuyor. Hasta odaklı ve uzman ekip tarafından yapılan bu tür tedaviler, Şanlıurfa'nın sağlık hizmetlerindeki kalitesini daha ileriyi taşıma noktasında ve kapak ekibinin bu önemli başarısı ile bölge genelindeki sağlık hizmetlerine olan güveni de artırdı.

Hastaneden yapılan açıklamada sağlık sektöründeki gelişmeleri titizlikle takip eden ve sürekli kendini yenileyen ekibin, ileri teknoloji ile donatılmış şekilde hastalara en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceği bildirildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti