Advert
Advert

Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Kapalı Psikiyatri Servisinde yatan Hastaları ziyaret ettiler.

​Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapalı psikiyatri servisini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Kapalı Psikiyatri Servisinde yatan Hastaları ziyaret ettiler.
Bu içerik 174 kez okundu.
Advert

Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz ile birlikte Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapalı psikiyatri servisini ziyaret etti. Hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz

Yataklı Psikiyatri servisleri, psikiyatrik bozuklukların tedavi edildiği kliniklerdir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve psikiyatri servisi ile birlikte psikiyatri hastalarına verilen hizmetin, ikinci bir ayağı ise Kapalı psikiyatri servisidir.

Kapalı psikiyatri servisimizi Vali yardımcısı sn. Yeliz Mercan ile birlikte ziyaret ettik. İşleyiş hakkında sn valimize bilgi verdik.

Kapalı psikiyatri Servisimiz 11 çift kişilik, 2 tek kişilik hasta odası ayrıca 1 tespit ve tecrit odalarıyla birlikte toplam 27 yatak kapasiteli. Servisimizde yer alan toplantı salonu, grup terapi odası ve iş uğraş terapisi odası sayesinde hastalarımıza sadece medikal tedavi sunmakla kalmayıp aynı zamanda psikoterapi ve iş uğraş terapisi sunma olanağına da sahibiz. Servisimizde ayrıca hasta kullanımına uygun bir hobi bahçemiz ve balkonumuz bulunmaktadır. Böylece hastalar hem kapalı alana mahkûm edilmekten kurtulacak hem de psikososyal açıdan hastanın sorumluluk bilinci geliştirmesi, ekip çalışmasının önemini kavraması, iş uğraş alanı oluşması, hobi edinmesi gibi düşünce ve davranış değişikliğinin pozitif yönde etkinliği sağlanacaktır. MHRS sistemi üzerinden randevu alarak veya randevusuz bir şekilde polikliniğe başvuran veya acil servise başvuran ve hakkında yatış kararı verilen psikiyatri hastalarına hem de çevre illerden sevk edilecek psikiyatri hastalarına hizmet verme kapasitesine sahiptir” dedi.

Kapalı psikiyatri servisleri kendine veya çevreye zarar verme riski olan iç görüşü olmayan tedaviyi reddeden hastalar için oluşturulan özel olarak donatılmış servislerdir. Bu servislerdeki Hasta odalarında kullanılan malzemeler hastayı koruyacak şekilde dizayn edilir. Pencereler kırılmaz camdan yapılmıştır. Kapılar buna göre düzenlenmiştir. Hasta yatakları ve hastaların kişisel eşyaları saklamak için kullanacakları dolaplar yine hastanın kendine zarar vermesini önleyecek şekilde dizayn edilmiştir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti