Advert
Advert

Şanlıurfa'da sağlık personeline "Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi"

​Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından sağlık personellerine yönelik "Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi" düzenlendi.

Şanlıurfa'da sağlık personeline
Bu içerik 138 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından sağlık personellerine yönelik "Hastane Öncesi Obstetrik Aciller Eğitimi" düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık personelinin ambulansta sağlıklı doğum eylemini gerçekleştirebilmesi, yenidoğan bebeğin ilk bakımı ile bebek ve gebelerin sağlık durumu kritik olması halinde daha donanımlı merkezlere taşınırken yapacakları bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi amacıyla 112 ambulanslarda görevli personele eğitim verildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Eğitim birimi tarafından verilen ve 2 gün süren eğitimde gebelik ve doğum sonrasında görülen kanamalar, gebelik ve doğum sonrası dönemde ateş ve senkop, gebelik dispne ve göğüs ağrısı, gebelik ve postpartum dönemde baş ağrısı, hastane öncesinde gerçekleşen doğumların bildirilmesi, yenidoğanın ilk bakımı konularında bilgiler verildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti