Advert
Advert

12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ REKTÖR GÜLLÜOĞLU’NUN KATILIMIYLA KUTLANDI

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.

12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ REKTÖR GÜLLÜOĞLU’NUN KATILIMIYLA KUTLANDI
Bu içerik 97 kez okundu.
Advert

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen organizasyonla kutlandı.
Her yıl hemşirelerin topluma katkılarını onurlandırmak amacıyla kutlanan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, bu yıl Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde toplantı salonunda yapılan tören ve kokteyl ile kutlandı.
Törene Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İlyas, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şimşek, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları, akademik ve idari personel ile hemşireler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Törende ilk önce konuşan Rektör Güllüoğlu, şunları ifade etti:
“Değerli hocalarım, bugünün kahramanları olan değerli hemşirelerimiz, gerçekten yemeğin tadı tuzu dediğimiz sizler olmazsanız toplum sağlığının tadı tuzu da olmaz. Hastane sizlerin omuzları üzerinde ciddi bir şekilde yükseliyor ve bizler de bunun farkındayız, doktorların en büyük yardımcıları sizlersiniz. Hastanemizin yükü doktorlarımızın ve siz hemşirelerimizin üzerindedir. Bizler göreve geldiğimiz zaman hastane ciddi bir kan kaybetmişti ve ciddi bir şekilde bu kan kaybı sizlerin özverili çalışmaları ile onarıldı. Sayın Valimiz de bizim hastanemize değer veriyor. İlde kimle karşılaştık ise bizim hastaneden bahsediyor, bunun sebebinin doktorlarımızın ve hemşirelerimizin özverili çalışmalarının bir sonucu olduğunu net olarak bir şekilde biliyorum, o yüzden sizlerin kıymetini bilmeye, sizlerle birlikte zirveye gitmeyi tasarlıyoruz. Sizler gerçekten bizler için çok kıymetlisiniz ve bunu bu şekilde bilmenizi istiyoruz.”
Rektör Güllüoğlu, sabrın ve fedakârlığın timsaliyle hastaların kalbine dokunan mukaddes sağlık neferleri olarak tanımladığı tüm hemşirelerin ve hemşire adayı öğrencilerin Hemşireler Haftasını kutlayarak sözlerine son verdi.
Kürsüye daha sonra gelen Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yapmış olduğu konuşmasında şunları dile getirdi:
“Beraber emek harcadığımız bazen bizlere kızmışlardır, bazen de biz onlara kızmışızdır. Ama en sonunda hep beraber aynı yolda farkına vararak yürüdüğümüzü anlayarak birbirimizi affetmişizdir.
Bizden yana haklarınız varsa hepsi helal olsun, inşallah onlar da haklarını bizlere helal ediyorlardır. Bizler bu memleketin hastalarına yardım etmek için hep beraber çalışıyoruz. Allah onların eksikliğini göstermesin.”
Kırhan, hemşirelere teşekkür ederek onların Hemşireler Günü’nü kutladı.
Açılış konuşmaları sonrasında yapılan tören, hastanede görev yapan hemşirelere çiçek takdim edilerek program yapılan kokteyl ile son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Viranşehir’e Anjiyo ünitesi kuruluyor
Viranşehir’e Anjiyo ünitesi kuruluyor
 “Yaşama Yol Ver”
“Yaşama Yol Ver”