Advert
Advert

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın

Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın
Bu içerik 1095 kez okundu.
Advert

Siverek Kaymakamı Dr. Vural Karagül, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik ve Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyeleriyle Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın ile görüştü.
Uygulamalı Bilimler Fakültesinin bu yıl için öğrenci alması yönünde çalışmalarına devam eden heyet, konuyla ilgili Rektör Taşaltın ile yaptığı görüşmenin olumlu sonuçlandığı belirtildi. Toplantının ardından açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, toplantının çok faydalı geçtiğini söyledi. Taşaltın, “Önümüzdeki Eylül ayında ek kontenjandan öğrenci alımına başlayacağız. Bu konuda yoğun çalışmaları olan Sayın Kaymakamımız ve Dernek Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sivereklilerden beklentimiz gelecek olan öğretim görevlilerimize sahip çıkın. Sahip çıkın ki Siverek’i cazibe merkezi haline getirelim. Görev süreleri sona eren öğretim görevlilerimiz ‘keşke birkaç yıl daha kalsaydım’ diyerek ayrılsınlar. Siverek zengin bir kent, el birliğiyle hep beraber fakültemizi kalkındırmaya çalışalım” dedi.
Siverek Kaymakamı Vural Karagül, Eylül ayında faaliyetlerine başlayacak fakültenin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Karacadağ Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Mehmet Nuri Konca, “Derneğimiz daha çok yeni. Fakültenin bir an önce kurulması için çok sayıda ziyaret gerçekleştirdik. Nihai sonuç için bugün Rektörümüz ile bir araya geldik ve sağ olsun talebimizi olumlu karşıladı. İlgi ve alakasından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, “Bir süre önce yine Sayın Kaymakamımızla fakültemizin fiili anlamda açılması için Rektörümüzle bir görüşme gerçekleştirmiştik. Sayın Rektörümüzün fakültenin güçlendirilmesiyle ilgili bazı şartları vardı. Sayın Kaymakamımız, dernek başkanımız ve STK temsilcilerimiz ile birlikte öğretİm üyelerinin bulma noktasındaki çabamızı nihayetlendirerek Rektör beye sunduk. Rektörümüz bu birlik ve beraberliğimiz görünce fakültenin bir an önce ek kontenjanla açılmasıyla ilgili kendisi söz verdiler. Bu noktada Rektörümüze, Yardımcısına ve Genel Sekreterime minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Siverek için bir dönüm noktası olacağı inancındayım. Birlik ve beraberliğimizin tezahürünü bugün burada bir kez daha gördük. Fakültenin tekrardan memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2 saat süren görüşme Rektörlük binası önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Geçen yıl AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, YÖK üyesi Mehmet Emin Yılmaz ile Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın girişimleriyle Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Uygulamalı Bilimler Fakültesinin kurulma kararı alınmıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti