Advert
Advert

KARAKÖPRÜ’DE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ VERİLDİ

Karaköprü Belediyesi tarafından, İMKB Esentepe Anadolu lisesinde öğrenim gören öğrencilere ‘Geri Dönüşüm’ ile ilgili seminer verildi.

KARAKÖPRÜ’DE GERİ DÖNÜŞÜM SEMİNERİ VERİLDİ
Bu içerik 1240 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Karaköprü Belediyesi tarafından, İMKB Esentepe Anadolu lisesinde öğrenim gören öğrencilere ‘Geri Dönüşüm’ ile ilgili seminer verildi. Seminerde konuşan Başkan Baydilli, Geri dönüşümde gençlerin öncü olması gerektiğini söyledi.

“Geleceğimizi çöpe atmayalım” sloganı kapsamında gelecek nesillere daha temiz bir çevre bilinci aşılamak isteyen Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşümle ilgili İMKB Esentepe Anadolu lisesinde eğitim semineri verdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminere; Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, Karaköprü Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, İMKB Esentepe Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Karadağ, Okuldaki görevli öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, İMKB Esentepe Anadolu Lisesi Müdürü Turgut Karadağ, geri dönüşüm projesinin hayata geçirilebilmesi için bir halk ayağının olması gerektiğini ve bu projeyi hayata geçiren Karaköprü Belediyesine teşekkür etti.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Çevre Koruma Müdürü Adem Ekinci ise, Böyle bir projede bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz ise, “Karaköprü Belediyesi zaten iyi çalışmalar yapıyordu. Çok güzel bir proje hayata geçirilmiş. Tabi metropoller de ve Türkiye’nin sayılı illerinde yapılan projenin ilçemizde de olması bize büyük bir mutluluk veriyor. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu projenin sahiplenmesini de siz gençlerden bekliyoruz”   diye konuştu.

Geri dönüşüm projesinde gençlerin önder olması gerektiğini ifade eden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ise “Biz belediye olarak, Belediyecilik olarak güzel projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız bu projelerde öncünün her zaman siz gençler olması gerektiği için buradayız. Şanlıurfa’mız Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ili. Yaş ortalaması 19,2… Yani biz yaptığımız projelerde siz gençleri yanımıza alırsak, siz gençleri öncü yaparsak bu işi başarırız. Bu gibi projelerde önder siz olacaksınız” dedi.

Başkan Baydilli şunları söyledi:

“Biz Belediyeler insanlarını doğumundan ölümüne kadar her zaman onlara hizmet etmek için varız. Örneğin bir park yapılıyor. Bu park sizler için yapılıyor. O parkı kirletmememiz gerekiyor. O parka ambalaj atığı atamamız gerekiyor. Onu geri dönüşüme atarsanız sizlerde geri dönüşüme katkıda bulunmuş olacaksınız. Sizlerin geri dönüşüme yapacağınız katkı biz belediyeler için de faydası olacak. Geri dönüşüme yapacağınız her katkınız hem ilçemize hem de ülkemize faydası olacak. Benim sizden isteğim bu projeye önder olun”

Konuşmaların ardından Çevre Mühendisi Ahmet Kamik, geri dönüşümle ilgili bir sunum yaptı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.