Advert
Advert

Urfa'da TKDK'ya rekor başvuru yapıldı

18 Aralık 2016 tarihinde başlayıp 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren 1. Başvuru çağrı ilanında son 5 yılın toplamından daha fazla proje başvurusu yapıldı.

Urfa'da TKDK'ya rekor başvuru yapıldı
Bu içerik 1683 kez okundu.
Advert

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim hangi alanlarda kaç proje başvurusu yapıldığını açıkladı.  Şanlıurfa'da en çok başvuru et ve süt üretimine yönelik olarak projeler için oldu. Bu alanda 32 proje başvurusu ile toplam 73 milyon TL yatırım başvurusu yapıldı.

Yenilenebilir enerji yatırımları, pamuk yağı üretimi, zeytinyağı üretimi, fıstık işleme, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik ekipman alımı ve sera kurulması gibi çeşitli alanlarda ise 46 proje başvurusu ile 49 milyon TL yatırım başvurusu yapıldı. Dr. Yetim tüm yatırım başlıklarında toplamda 79 proje ile 145 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldıklarını ve bu yatırımlar için talep edilen destek tutarının 85 milyon TL olduğunu söyledi.  

Böylelikle kentte bu çağrı döneminde başarılı bir çalışma sonucunda diğer tüm çağrılardan daha fazla miktarda hibe talebi oldu. Bu yatırımların Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi ile tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayiinin gelişerek Şanlıurfa ekonomisine önemli katkıları sağlanması hedefleniyor. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ