Advert
Advert

Suriyeli Kadınlardan Şiir Dinletisi

Suriyeli Kadınlardan Şiir Dinletisi
Bu içerik 1686 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli Kadın Meclisi üyeleri şiir dinleti düzenledi.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı, Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli Kadın Meclisi üyeleri şiir dinletisinin yanı sıra, çocuklar tarafından sunulan "Savaş olmasın çocuklar oynasın" konulu tiyatro oyunu gelen misafirlere duygusal anlar yaşattı.
Suriyeli yetişkin kadın ve minikler tarafından okunan şiirler dinleyenleri duygulandırdı. Şiir dinletisi programında, minikler tarafından sahnelenen ‘Savaş olmasın çocuklar oynasın’ gösterisi misafirler tarafından beğeni topladı. Şiir dinletisi programında beş kardeşini şehit vermiş, bir bayanın kardeşleri için hazırlayıp okuduğu şiirin salondu duygusal anları zirveye çıkardı. Beş şehit vermiş olan kız kardeş, şiiri okurken sık sık yutkunduğu gözlemlendi. Şiir dinletisi Rim adlı kız çocuğun gazel okumasıyla sona erdi.
Çadır kent kadın meclisi Başkanı Bera el Abdullah, ”Şiir dinletisinin sunulması konusunda bizleri yalnız bırakmayan çadır kent idaresine ve dostlarımıza teşekkür ederim. Bu tür çalışmalarda bizler bir nebzede olsa hayata tutunmaya çalışıyoruz” dedi.
Çadır kent spor alanı toplantı salonunda düzenlenen şiir dinletisini Kamp Müdürü Hüseyin Ortaç ve çadır kent birim sorumluları yanı sıra Suriyeli kadınlar katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.