Advert
Advert

Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'ın sur ilçesine bağlı sarıkamış mahallesi dürümlü mezrasında bomba yüklü aracın patlatılması sonucu oluşan tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. Patlama nedeni ile 30 metrekarelik bir alanda 5 metrelik çukur oluştu.

Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı
Bu içerik 1174 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Dürümlü mezrasında dün akşam saatlerinde bomba yüklü kamyon terör örgütü mensuplarınca infilak ettirildi. Patlamanın etkisi yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Diyarbakır kent merkezinden de hissedilirken olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri olayda yaralanan vatandaşları dü tıp fakültesine sevk etti. Olayın ardından güvenlik güçleri bölgede ikinci bir bombalı aracın bulunması ihtimaline karşı çevreyi boşalttı. 

Yapılan çalışmaların ardından güvenlik güçleri olay yerini terk ederken, facianın boyutu da günün ilk ışıkları ile ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti nedeni ile 30 metrekarelik alanda 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlama nedeni ile bir araç ve köydeki bazı evler de kullanılamaz hale geldi. 

5 KÖYLÜ ÖLDÜ, 12 KİŞİ KAYIP 

Patlamanın ardından çevre köylerden dürümlü mezrasına çok sayıda kişi geldi. Sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 15 dönümlük araziye çıkan vatandaşlar burada parçalanmış cesetleri torbalara doldurdu.
Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "kıyamet oldu zannettik. Hemen olayın olduğu yere doğru geldik. Şu anda 5 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Çoğu akrabamız. 12 köylü ise kayıp. Bugün aldığımız cenazeleri defnedeceğiz" dedi.  

AYDIN YORAT-BURAK EMEK iha

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ