Advert
Advert

Ceylanpınarlı Genç Ressam’dan Hacımüftüoğlu’na Büyük Jest

Ceylanpınarlı Genç Ressam’dan Hacımüftüoğlu’na Büyük Jest
Bu içerik 1838 kez okundu.
Advert

Ceylanpınarlı genç ressam Habil Yücedağ, Ceylanpınar’ın eski Kaymakamı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yaptırdığı çeşmeyi resmetti.
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, 1997 yılında Ceylanpınar’da Kaymakamlık görevini yürütürken, eşi öğretmen Gülgün Hacımüftüoğlu’nu talihsiz bir trafik kazası sonucu kaybetmişti. Ardından eşinin anısına okul yaptırmış ve nice minik çiçeklerin yeşermesine vesile olmuştu. 2014 yılında kızı ile beraber Ceylanpınar’daki Gülgün Hacımüftüoğlu Anaokulu’nu ziyaret ederek minikleri sevindirmişti. Ziyareti sonrasında okul bahçesinde bazı değişikliklerin olduğu mahalle sakinlerince fark edildi. Okulda öğrencilerin ve okul dışında ise mahalle sakinlerinin faydalanabileceği bir çeşmenin yapıldığı görüldü.
Mahalle sakinlerinden 19 yaşındaki Habil Yücedağ adlı genç ressam, okul çevresinde yapılan değişiklikleri fark edenlerden biriydi. Mehmet-Fatma Hacımüftüoğlu ismine yaptırılan çeşmenin yapım aşamalarını çizerek yaptığı güzel tablo ile mahalle sakinlerinin takdirini topladı. Yücedağ, "Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu tanımıyorum ama ismini ve yaptığı hizmetleri büyüklerimden duydum. Çeşmenin yapılış aşamalarını çizerek güzel bir tablo hediye etmek istedim. Tablonun en önemli özelliği; yapılan güzel çalışmaların rahmetli Gülgün Hacımüftüoğlu tarafından gökyüzünden takip ettiğini göstermesidir. Tabloda gökyüzünden bize baktığını ve gülümsediğini hissettim. Aslında bu tabloyu Sayın Müftüoğlu ve kızına bizzat teslim etmek arzusundaydım. Hislerimi paylaşmak için, tabloyu kargo yoluyla gönderme kararı aldım’’ dedi.
Habil, tek hayalinin ise Güzel Sanatlar Fakültesi’ni okumak ve Resim Öğretmeni olmak istediğini söyledi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.