Advert
Advert

Önen, Türkiye’yi temsilen Çin’de

Önen, Türkiye’yi temsilen Çin’de
Bu içerik 1763 kez okundu.
Advert

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Türkiye’yi temsilen Çin’de yapılan ve 5 gün devam edecek olan İpekyolu toplantısına katıldı.

 

Türkiye adına toplantıda konuşan ve Türkiye’yi Çin’de en iyi şekilde temsil ettiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, tarihi İpekyolu’nun Çin ve Türkiye’nin sadece ticari anlamda değil kültürel, ekonomik, sosyal, diplomatik anlamda da bütün ilişkilerinin geliştirilmesine yarayacağını söyledi.

 

Türkiye’yi uzak doğu ülkesi Çin’de en iyi şekilde temsil eden 57 ülkeden oluşan AGİT PA’nın Başkan Yardımcısı da olan Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de özel bir görüşme yaptı. 5 gün süren toplantı sonucunda Çin’in önde gelen basın yayın organları, Önen ile özel röportaj yaptılar.

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, Türkiye’yi temsilen Çin’de yapılan ve 5 gün devam edecek olan İpekyolu toplantısına katıldı. Özellikle Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yakın ilgi gösterdiği ve bir süre özel sohbet ettiği Emin Önen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, Çinli yatırımcıları Türkiye’de daha fazla görmek istediklerini söyledi.

 

Türkiye’de daha fazla Çinli yatırımcı görmek istiyoruz

Türkiye adına toplantıda konuşan ve Türkiye’yi Çin’de en iyi şekilde temsil ettiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, “Tarihi İpekyolu Çin ve Türkiye’nin sadece ticari anlamda değil kültürel, ekonomik, sosyal, diplomatik anlamda da bütün ilişkilerinin geliştirilmesine yarayacak. Aynı zamanda bu 2 ülke arasında ta Londra’dan Pekin’e kadar olan bir tren hattının yapılacağı ve bu hat üzerindeki bütün ülkelerle de bu etkileşimlerin sağlanacağı çok önemli bir proje. Hem Türkiye hem Çin buna ayrı ayrı önem veriyor. Ve 2 Devlet Başkanı da 2015 Temmuz ayında Çin’de yapılan toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Xi Jinping’in de bu konu üzerinde durmaları ve hassasiyetle desteklemeleri, bu konunun ne kadar önemli olduğuna dair bize gerekli ipuçlarını vermektedir. Ayrıca Türkiye; Marmaray’la Asya’yı Avrupa’ya bağlayan tüp geçidi inşa etti. Bununla beraber, dediğimiz gibi Londra’dan tren yoluyla, kara yoluyla artık hiç kesintiye uğramadan Çin’e kadar ulaşacak bir mesafe var. Her iki ülke bu projeye çok büyük önem vermekte. Diğer ülkelerle de birlikte, aynı şekilde bu konunun her türlü boyutunda görüşmeler yapılmakta. Türkiye ile Çin arasında belki diplomatik olarak 4 yıllık bir mazisi var ama dostlukları binlerle yıl olarak ifade ediliyor. Daha fazla Türkiye Çin arasındaki ticaret hacmi şu an 30 milyar dolar seviyesinde. 2023 hedefleri arasında bu seviyenin 100 milyar dolara çıkmasını her iki ülke prensip olarak kabul ettiler. Bu anlamda da 2 ülke arasındaki dostluk ticari olarak ta sağlanmış oldu. Tabii; ticaret hacminde Türkiye’nin aleyhine bir dengesizlik var. Biz bu dengesizliğe, Türkiye’de daha fazla yatırımcı görmek istediğimizi söyledik ve her geçen gün Çin’den gelen yatırımcı sayısı artmakta. Buda bizim tarafımızdan memnuniyetle karşılanmaktadır” dedi.

 

Çin Devlet Başkanından Önen’e özel ilgi

Çin’de yapılan ve 5 gün devam edecek olan İpekyolu toplantısına katılarak, Türkiye’yi uzak doğu ülkesi Çin’de en iyi şekilde temsil eden, 57 ülkeden oluşan Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı Parlementerler Asamblesi (AGİT PA)’nın Başkan Yardımcısı da olan Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de özel bir görüşme yaptı.

 

 

5 gün süren toplantı sonucunda Çin’in önde gelen basın yayın organlarından China Daily gazetesi muhabirleri, Önen ile özel röportaj yaptılar. Yaptıkları haberde, sadece Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Abdülkadir Emin Önen’in isminin geçmesinin çok önemli bir durum olduğunu, Çin Devlet Başkanının Önen’e ve dolayısıyla Türkiye’ye özel önem verdiğinin göstergesi olduğunu belirterek, hazırladıkları haberi gazetelerinin yanı sıra, gazetelerine ait http://m.chinadaily.com.cn internet sitelerinde de yayınladılar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ