Advert
Advert

21 Ekim 2015 Geleceğe Dönüş Günü

21 Ekim 2015 Geleceğe Dönüş Günü
Bu içerik 1578 kez okundu.
Advert

Gelmiş geçmiş en popüler bilim kurgu filmlerinden Geleceğe Dönüş’ün 1989 yılında vizyona giren ikinci filminde 21 Ekim 2015’e yani bugüne zaman yolculuğu yapılıyordu…

Michael J. Fox’ın canlandırdığı Marty McFly’ın DeLorean marka otomobiliyle zaman yolculuğu yaptığı 2015’te uçan arabalar ve kaykaylar görülüyordu. Ne var ki bu tahminlerin birçoğu gerçekleşmedi.

Filmde öngörülen teknolojik gelişmeler şöyleydi:

Zaman makinesi olarak kullanılan uçan araba

Nükleer enerjiden faydalanan DeLorean marka otomobil, hem uçuyor hem de zamanda yolculuk yapmayı mümkün kılıyordu. Ancak bu öngörü gerçekleşmedi. BBC’den Leo Kelion, uçan otomobillerin her zaman ufukta göründüğünü ve Boston merkezli Terrafugia’nın 2012 yılında böyle bir model çıkaracağı taahhüdünde bulunduğunu hatırlattı. Ancak bu hala başarılamadı.

Uçan kaykay

Filmde görülen uçan kaykay yani hoverboard, McFly’ın havada süzülmesine ve bu şekilde yol kat edebilmesine olanak veriyordu. Kelion’a göre filmdeki ünlü uçan kaykay takibi bile tamamıyla saçma görünmüyor.

Lexus, Ağustos ayında kendi uçan kaykayının sunumunu yapmış; yakınlarda da kaykaycı Tony Hawk, mıknatıs tabanlı benzer bir mekanizmayla çalışan rakip kaykay Hendo’yu denerken görüntülendi.

Konuşan ceketler

Teknoloji dünyasının günümüzde giyilebilir cihazlara düşkünlüğü, Marty’nin konuşan ceketiyle öngörülmüştü.

Bugünün giysileri henüz ıslandığımızda bizi sıcak hava ile kurutamıyor ama kimi moda öncüleri, dokuma ürünlerine elektronik malzeme de ekleme denemelerinde bulunuyor.

Bağcıklarını bağlayan ayakkabılar

Henüz bağcıklarını bağlayan ayakkabılar da icat edilemedi ancak Nike’ın filmdekine benzer bağcıkları kendi kendine bağlanan ayakkabılar için patent başvurusunda bulunduğu biliniyor.

Tutan tahminler de var…

San Francisco’da yakınlarda bir şovda robot aşçı dikkat çektiyse de, bilgisayar kontrollü fırınlar hâlâ ender.

Geleceğe Dönüş‘, bilgisayar kontrollü kapı kilidi tahmininde yanılmadı; Yale firması bu ay böylesi bir ürün çıkardı piyasaya.

 kaynak: diken.com

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.