Advert
Advert

BAŞKAN ÇİFTÇİ, AVRUPA TELEVİZYONLARINDA ŞANLIURFA’YI ANLATTI

BAŞKAN ÇİFTÇİ, AVRUPA TELEVİZYONLARINDA ŞANLIURFA’YI ANLATTI
Bu içerik 1440 kez okundu.
Advert

Avrupa konseyinde Yerel ve Bölgesel yönetimler ile Avrupa İnsan Hakları konferansına katılmak üzere Starzburg’a giden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Avrupa’da yayın yapan yabancı televizyonlara demeç vererek Şanlıurfa’yı anlattı.

 

Düzenlenen toplantıların ardından Fransa da ve Avrupa’da yayın yapan bir çok ortak kanal’a röportaj veren Başkan Nihat Çiftçi Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen en büyük göçün Şanlıurfa’da yaşandığını Hem Hükümet tarafından hemde Şanlıurfa yerel yönetimler tarafından yapılan çalışmaları aktardı.

 

Türkiye’nin Suriyeli Misafirler için Dünya’da en büyük bütçeli yardımı yaptığını vurgulayarak "Türkiye sığınmacılara toplam 7.6 milyar dolarlık insani yardımda bulunmuştur. Türkiye sığınmacıları için yapılan uluslararası toplam yardım miktarı ise 418 milyon dolardır. Türkiye milli gelirlerine göre Dünyada en çok yardım yapan ülke konumundadır" dedi.

 

Şanlıurfa’nın misafirperver bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Arap, Kürt ve Türkmenlerden oluşan 360 bin sığınmacıya ev sahipliği de yapmaktadır. Bu rakam Şanlıurfa nüfusunun yüzde 16’lık kısmını oluşturmaktadır. Sığınmacıların yaklaşık 100 bini geçici barınma merkezlerinde, 260 bini de şehir merkezlerinde yaşamaktadır.Ayn-el Arap (Kobani) de çatışmalar sırasında bir kaç gün içersinde Şanlıurfa’ya 250 bin kadar Kobanili sığınmacı gelmiştir.  Bunların yaklaşık 75 bini Kobani’ye geri  dönmüştür. Halen Şanlıurfa’da 175 bin Kobanili sığınmacı bulunmaktadır. Türkiye de ise toplam 190 bin kobanili yaşamaktadır" dedi

 

Bütün dünyanın sığınmacılar konusunda sesiz kaldığını ve Bütün Dünya’nın ileriye yönelik adım atmasının gerektiğini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi "Sığınmacılar Ülkemizi Avrupa’ya uzanan bir köprü olarak görmekte ve on binlercesi sınırlarımız üzerinde Avrupa’ya göçmek istemektedirler. Dolayısıyla Türkiye’de ve komşu ülkelerde yaşanan sığınmacı sorunu yalnız bizim değil Avrupa’nın da sorunudur. Ancak Avrupalı dostlarımızdan takdir edilmenin ötesinde ileriye yönelik adımların atılmasını bekliyoruz." dedi

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ