Advert
Advert

Suriye'de ateşkes sağlandı

Reuters'ın geçtiği habere göre Rusya savunma Bakanı, "Rusya, ordusunun bir kısmını Suriye'den çekebilir. Ateşkes bu gece yürürlüğe girecek" dedi.

Suriye'de ateşkes sağlandı
Bu içerik 1242 kez okundu.
Advert

Reuters'ın geçtiği habere göre Rusya savunma Bakanı, "Rusya, ordusunun bir kısmını Suriye'den çekebilir. Ateşkes bu gece yürürlüğe girecekdedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de, ateşkes barış görüşmeleri için mutabakata varıldığını bildirdi.

Öte yandan Putin, "Muhalifler ve rejim güçleri arasında anlaşma imzalandı" dedi.

Rusya Devlet Başkanı, ateşkesi, Kazakistan'da rejim hükümeti, Suriyeli muhalifler ve Suriyeli tarafların katılımıyla yapılacak barış görüşmelerinin izleyeceğini kaydetti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Suriye’de çatışan taraflar arasında, ülke genelinde 30 Aralık günü saat 00.00 itibariyle ateşkese gidilmesi hususunda bir mutabakata varılmıştır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar bu mutabakatın dışındadır. Bu düzenlemeye Türkiye ve Rusya Federasyonu garantör sıfatıyla destek vermektedir" denildi.

MUTABAKATA VARILDI

Türkiye ile Rusya, Suriye'de savaşan taraflara ülke genelinde ateşkes başlatmaları amacıyla önerecekleri bir plan üzerinde mutabakata vardı.

Türkiye ile Rusya, Halep kent merkezinin doğusunda ilan edilen ateşkes ve yerel nüfusun tahliyesinden sonra, ateşkesin ülke genelinde yaygınlaştırılması için taraflara önerecekleri bir plan üzerinde mutabık kaldı.

Planın, Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların muhaliflerle çatıştığı tüm bölgelerde uygulanması hedefleniyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ