IŞİDe katılmak için Suriyeye giderken Gaziantepte yakalanan iki kardeşin ailelerine Suriyeden çay, şeker almaya gittiklerini söyledikleri öğrenildi.
Gaziantepte jandarma ekiplerinin yol kontrolü sırasında dur ihtarına uymayan 27 S 6058 plakalı minibüs, yaşanan kovalamacanın ardından yakalanmıştı. Minibüsteki IŞİDe katılmak amacıyla Suriyeye gittikleri belirlenen 5i kadın, 4ü çocuk toplam 12 kişi yakalanmıştı. Yakalananlardan minibüs şoförü A.K. ile M.U., H.U, A.U. isimli şahısların Türk vatandaşı olduğu, M.K, H.M.K, F.K, İ.K.nin çocuk olduğu, N.M.K, A.M.K, K.S.N. ve A.M.Knin ise yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Adli makamlara sevk edilen zanlılardan M.U. ve A.Unun kardeş olduğu ve Gaziantepin Ünaldı Mahallesinde yaşadıkları belirlendi. Gaziantepin Oğuzeli ilçesi doğumlu olan iki kardeşin ailelerine “Suriyeye çay şeker almaya gidiyoruz" diyerek evden ayrıldıkları ortaya çıktı. Kardeşlerin daha önce ise halı satışı yaparak geçimlerini sağladıkları öğrenildi.
Minibüs şoförü A.Knin ise Gaziantepten yola çıktığı ve yolda karşılaştığı şahısları ücret karşılığında araca aldığı belirlendi. Minibüs şoförünün şahısları tanımadığını ve Gaziantepin Karkamış ilçe merkezine kadar götüreceğini söylediği öğrenildi. Karkamıs İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen zanlılar, sorgularının ardından Nizip Adliyesine sevk edildi.