Advert
Advert

ŞANLIURFA’DA YERFISTIĞI ÜRETİMİ ARTIYOR

ŞANLIURFA’DA YERFISTIĞI ÜRETİMİ ARTIYOR
Bu içerik 1295 kez okundu.
Advert

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı olarak görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Halil HATİPOĞLU tarafından 2012, 2013 ve 2014 yıllarında  yürütülen Yerfıstığı Ekim Zamanı çalışmalarını takip eden, Mersin İli Silifke ilçesinden Şanlıurfa’ya gelerek yerleşen Önder çiftçi Hasan CİVCİK Yerfıstığı Ekim Zamanı Araştırma Sonuçlarından Şanlıurfa’da rahatlıkla Yerfıstığı tarımının yapılabileceğini gözlemledikten sonra bu durumdan  cesaret alarak Şanlıurfa İli Haliliye İlçesine bağlı Kepirli köyünde 350 dekarlık bir sahada Çiftçi Kasım ABAMOR’UN tarlasına Yerfıstığını eken Çiftçi Hasan CİVCİK , Ürün desteği olmadan da Yerfıstığından kâr ettik. GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü ne teşekkür ederiz.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Murat TARİNİ ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Halil HATİPOĞLU Yerfıstığı eken çiftçileri ziyaret ederek Yerfıstığı harmanlama işlemlerini tarlada incelediler.

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Murat TARİNİ yapılan incelemenin ardından yaptığı açıklamada; GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü olarak 2012 yılında yer fıstığı tarımı ile ilgili olarak çalışmalara başladık. Bölgemize yeni giren bir ürün olduğundan dolayı ekim zamanı denemeler yaptırdık. En iyi ekim zamanı denemelerinin birinci ürünü olarak nisan sonu mayıs başı en uygun zaman olduğunu dile getirirken bu dönemde 450 ile 500 kg ürün almak mümkün olduğunu belirti. Bu araştırmalar sonucunda enstitümüzden bilgi alan çiftçi kardeşimiz Hasan CİVCİK aynı zamanda Kepirli köyünde 350 dekarlık bir sahada hasat yapmakta ve bu yaptığı çalışmalardan dolayı çiftçi kardeşimizi tebrik ediyorum dedi.

 

Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Halil HATİPOĞLU yaptığı açıklamada ise; Silifke’den gelen çiftçi kardeşimiz Hasan CİVCİK kurumumuza gelip çalışmalarımızı görünce buradan cesaret alıp Şanlıurfa’da birçok alanda 2 yıldır yer fıstığı ekiyor. Şu anda ise kepirli köyündeyiz çiftçi kardeşimize ziyarette bulunduk ürün desteği olmadan da yerfıstığı çiftçiliği rahatlıkla Şanlıurfa’da yapılabilir bu anlamda da bunu burdan tüm çiftçilerimize duyuruyoruz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti