Advert
Advert

Türkçe Pop Müzikler

Ülkemize batıdan gelen pop müzik kavramı ülkemizde yerel motiflerle birleşerek günümüzdeki bize ait pop müziğin oluşması sağlanmıştır.

Türkçe Pop Müzikler
Bu içerik 1049 kez okundu.
Advert

Türkçe Pop Mp3

Ülkemize batıdan gelen pop müzik kavramı ülkemizde yerel motiflerle birleşerek günümüzdeki bize ait pop müziğin oluşması sağlanmıştır. Türkçe pop mp3 olarak internet sitelerinden ve müzik dinleme platformlarından dinlenebilmektedir. Popüler Türk müziği olarak da adlandırılan pop müzik ilk olarak 70’li yıllarda ülkemizde dinlenmeye ve yapılmaya başlanmıştır. Müzik piyasasındaki gelişmeler ve teknoloji meydana gelen yenilikler sebebiyle 1990’lı yıllar Türkçe pop için büyümenin olduğu yıllar olmuştur.  Şarkı indir sitelerinde bu dönemlere ait ilk şarkıları bulup dinleyebilirsiniz.

Türkçe pop 2000’li yıllarda yerini başka müzik türlerine bırakmış olmakla birlikte Eurovision yarışmasına ülkemizin katılmaya başlaması ile pop müzikte yoğun olarak ilerleme kaydedilmiştir. Türkçe pop mp3 olarak dinlemek üzere internet sitelerine giriş yapıldığında bu müzik türünde ilk ve en önemli şarkıların 1970’li yıllarda yapıldığı görülmektedir.

  • 2. Gülşen - Bir İhtimal Biliyorum
  • 3. Soner Sarıkabadayı - Tarifi Zor
  • 4. Aynur Aydın - Salla
  • 5. Tuğçe Kandemir - Yanlış
  • 6. Buray - Geceler Aydınlık

Türkçe Pop Mp3 Verilen Eserler ve Sanatçıları

1970’li yıllarda Erol Evgin, Erol Büyükburç, Nilüfer, Kayahan, Tanju Okan, Sezen Aksu, Nükhet Duru, Ajda Pekkan, Zerrin Özer, MFÖ gibi sanatçıları pop müzik alanında görmekteyiz.  Bu sanatçıların ardından gelen 1980 ve 1990’lı yıllarda Hakan Peker, Aşkın Nur Yengi, Yonca Evcimik, Emel Müftüoğlu, İzel, Çelik gibi sanatçılardır. 90’lı yıllardan sonra Pop müzik çok fazla ilgi görmüş ve bununla birlikte verilen eser sayısında çok fazla artış sağlanmıştır.

Tarkan, Nazan Öncel, Sertap Erener, Burak Kut, Yaşar, Hande Yener, Nil Karaibrahimgil gibi sanatçılar günümüzde de ünlük olan sanatçılardır.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.