Advert
Advert

Viranşehir’deki Çadırkentte 5 Bin Suriyeli Çocuk Eğitim Görüyor

Viranşehir’deki Çadırkentte 5 Bin Suriyeli Çocuk Eğitim Görüyor
Bu içerik 1065 kez okundu.
Advert

 

2011 yılında Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacıların çocukları, savaş nedeniyle ara verdikleri eğitimlerini sürdürüyor. Viranşehir’deki çadırkentte okul çağındaki 5 bin 200 çocuğa Suriye’deki müfredata uygun şekilde eğitim veriliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye’de çadır kentlerine yerleştirilen Suriyelilerin okul çağındaki çocukları, savaş nedeniyle ara verdikleri eğitim ve öğretimlerini çadır kentte kurulan okullarda eğitim alıyor. Viranşehir’deki çadır okullarda 205 öğretmen Suriye müfredatına uygun eğitim veriyor. Ayrıca okulda öğrenciler 7 öğretmen tarafından Türkçe öğretiliyor.
AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri’nde okul çağındaki öğrencilerin eğitimi hakkında bilgi veren Kamp Müdürü Zeki Kaya, 62 derslikte 5 bin 200 öğrenciye eğitim verildiğini kaydetti. Derslerin sabah ve öğlen olmak üzere iki zamanlı olduğunu söyleyen Kaya, mezun olan öğrencilere diploma verildiğinin de kaydetti.
Viranşehir AFAD Çadırkent Konaklama tesislerinde eğitim gören Suriyeli sığınmacılar ise Türkiye’nin her konuda kendilerine destek verdiğini ifade etti. Sığınmacılardan Musa Abdullah ise Kaymakam Dr Huzeyfe Citer ve Çadırkent yönetimine teşekkür etti.
Suriyeli sığınmacı Abdullah, "Çadırkentte her türlü hizmeti alıyoruz. Çocuklarımızın aksayan eğitimi için burada okul açılarak bu sorun giderilmeye çalışılıyor. Bizler vatanımız çok özlüyoruz. Ama Türkiye’de bizim vatanımız gibi. Her türlü ihtiyacımız gideriliyor. Çocuklarımızın cahil kalmasını engellemek için çadırkentte okul açıldı. Bu bizleri çok memnun etti. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün devlet büyüklerini teşekkür ediyorum. Bizleri yaptıkları bu fedakarlığı asla unutmayız” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.