Advert
Advert

Kalbi Delik Suriyeli Esma Sağlığına Kavuştu

Kalbi Delik Suriyeli Esma Sağlığına Kavuştu
Bu içerik 922 kez okundu.
Advert

 

Suriye’deki iç savaştan kaçarak ailesiyle AFAD Viranşehir Konaklama tesislerine gelen Suriyeli Yasin ailesinin 5 yaşındaki kalp hastası kızları Esma Yasin, Eskişehir’de ameliyat alarak, sağlığına kavuştu.

Kalbindeki delik nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli Esma Yasin’in tedavi edilebilmesi için ailesi Çadırkent yetkililerine başvurdu. Başvuru sonrası Viranşehir İlçe Kaymakamı Huzeyfe Citer’e de konunun aktarılması üzerine Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen Esma, daha sonra ameliyat için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Burada gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Esma, Viranşehir Çadırkenti’nde akranlarıyla oynayabilmenin keyfini sürüyor. Ameliyat sonrası anne Nedal Yasin (43), yaklaşık 2 yıl önce Suriye’nin Hama bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye, oradan da Viranşehir’e gelerek Çadırkent’e yerleştirildiklerini söyledi.
Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer’in kızlarının sağlık sorunun ile yakından ilgilendiğini belirten anne Nedal Yasin, “Bizlere sahip çıkan Viranşehir Kaymakamına çok teşekkür ediyoruz. Çocuğumun sağlığında emeği geçenlere minnettarız. Ülkemizde görmediğimiz ilgi ve alakayı burada görüyoruz. Viranşehir Çadırkentteki görevlilere teşekkür ediyorum. Bizlere gerekli her şey veriyorlar. Burada mutlu ve huzurlu yaşam sürdürüyoruz. Bunları sağlayanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti