Advert
Advert

Şanlıurfa Valisi Millet Hanına el attı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları çerçevesinde tarihinin önemli adreslerinden olan Millet Hanı ile Kurtuluş Müzesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı..

Şanlıurfa Valisi Millet Hanına el attı
Bu içerik 186 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, hafta sonu temasları çerçevesinde tarihinin önemli adreslerinden olan Millet Hanı ile Kurtuluş Müzesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Şanlıurfa Valisi Vali Şıldak’ın yoğun hafta sonu mesaisi ilk olarak Millet Hanı ile başladı. Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Millet Hanına giden Vali Şıldak, yapının tarihi geçmişi ve mevcut durumu ile ilgili bilgi aldı. Restorasyon çalışmalarının bitirilememesi ve alanın turizme kazandırılamaması ile ilgili yaşanan sürecin kendisine aktarılması üzerine Vali Şıldak, konunun bütün yönleriyle incelenmesi ve çözüm üretilmesi talimatını verdi.
Alanda incelemelerde bulunan Vali Şıldak, ardından Urfa’nın düşman İşgalinden kurtuluşunun simgelerinden biri olan ve Şanlıurfa Valiliği tarafından restore edilerek Kurtuluş Müzesine dönüştürülen Mahmut Nedim Konağına geçerek buradaki faaliyetleri değerlendirdi. Restorasyon ve bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Şıldak, temaslarının ardından yaptığı değerlendirmede, Şanlıurfa’nın her tarihi dokusunu büyük ölçüde koruyarak günümüze kadar eşsiz birikimini barındırarak geldiğini ve bu değerleri geliştirmek için gayret göstereceklerini ifade etti.
"Şanlıurfa tarihini ve kültürünü yeni nesillere aktarabilmeliyiz”
Vali Şıldak temasları sırasında yine Kurtuluş Müzesi içerisinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği ve Sıra Gecesi Topluluğunun misafiri oldu. Koronun küçük bir konserini dinleyen Vali Şıldak, "Şanlıurfa’mızda Türk halk müziği Korosunun olması ilimiz için bir ayrıcalık. Topluluğumuzun ilimizin kültür hayatının önemli bir unsuru olduğu aşikardır. Bu zengin kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak ve devamlılığını sağlamak için çalışmaları destekleyeceğiz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti