Advert
Advert

Şanlıurfa’da inşaat sektörünün sorunları

Şanlıurfa’da inşaat sektörünün sorunları
Bu içerik 2414 kez okundu.
Advert

İnşaat sektörünün sorunlarını GOLA yapı genel koordinatörü Murat Vilgen ile konuştuk.

 

Şanlıurfa’da inşaat sektörünün sorunları nelerdir?

Biz inşaat sektörüne malzeme temin eden iç dekorasyonu yapan bir firmayız. Bize göre Şanlıurfa’da inşaat sektörünün en önemli sorunu arsa fiyatlarının çok yüksek olması. Gayri menkul satışlarını ve dolayısıyla inşaat sektörünü doğrudan etkileyen ve maliyetleri arttıran bir unsur. Ayrıca ilimizde stüdyo dairelerin azlığı kira fiyatlarını arttıran bir durum.

Gola yapı olarak hangi hizmetleri sunuyorsunuz?

“Evinizde Biz Varız” sloganıyla yola çıktık. Biz bünyemizde mimar arkadaşları çalıştırıyoruz. Teknikerlerimiz ile birlikte sektörde kaliteyi sunmayı hedefledik. Hamdolsun bir çok firma bizi tercih etti. Bir çok referansımız var. Eurodecor ile başlayan firmamız; Tepe Home ve Sur Kapı ile devam etti. Şimdi ünlü alman markası Bau format mutfağı Şanlıurfa’ya getiriyoruz.

Dekorasyonda yeni trend nedir?

Artık müşteri bilinçlendi. Müteahhidi yönlendiriyor. Ne istediğini biliyor. Dekorasyonda şimdilerde duvar kağıdı ve parke olmazsa olmaz. Mutfak ve banyo Hilton lavabo üzerinde durulan en önemli konulardan. Ama modern çizgiler tercih ediliyor. Ev aksesuarları günlük yaşamın bir parçası olmuş.

Şanlıurfa’da Kaliteli işçilik konusunda sıkıntı var mı?

Maalesef kalifiye eleman ülkemizin problemi. İşçilik malzemenin kalitesini gösteren detaylardan biri. Çok iyi bir malzemeyi kötü bir işçilik ile kalitesiz gösterebilirsiniz. Bir de işi zamana yaymak ve tembellik bölgemizin sorunu. İş seçer olduk. Buda inşaat sektörünün bir sıkıntısı olarak ortaya çıkıyor.

 

 

Röportaj: Ömer ÇETİNER

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
ŞANLIURFALI DART SPORCULARININ HEDEFİ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.
Şanlıurfa’da UMKE ATAK Etkin Rol Alacak.