Advert
Advert

Çadırda Bülbül Sevgisi

Çadırda Bülbül Sevgisi
Bu içerik 1275 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah konaklama tesislerinde yaşayan bir mülteci, Suriye’deki bülbül sevgisini Türkiye’deki çadır kentte yaşatıyor.
Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mültecilerden çoğu sanat ve mesleklerini icra ederken, bazıları ise farklı hobilerini çadır kentte devam ettiriyor. İdlipli Münir Şimaliy. küçüklüğünden beri bülbül bakıyor. Çadırda olmasına rağmen yaklaşık 100 adet bülbül besleyen Şimaliy, bülbülleri satarak diğerlerinin masraflarını karşılıyor.
Daha önce yaşadığı Suriye’nin Halep kentinde de bülbül beslediğini anlatan Şimaliy, "Ben Halep’te iken de bülbüllerle uğraşıyordum. Üç yıldır çadır kentte bulunmaktayım. Öncelikle çadır kentte bu işi bir iki çiftle başladım. Daha sonra çoğaltmaya başladı.Sonra çadırımın bir kısmını bülbüllere tahsis ettim. Bülbüllerin günlük ihtiyaçlarını gideriyorum. Aslında ben bülbüllerin seslerini beğeniyorum. Tabi sadece seslerini değil,şekillerini ve duruşlarını seviyorum. Günlük olarak onları güneşe çıkarıyorum, bakımlarını yapıyorum ve tek tek ilgilenmeye çalışıyorum. Hastalanınca onlara gereken vitamin haplarını hazırlıyorum. Tabi bir iki çiftle başladım ama çoğalınca çadır kentte herkes bunu duydu. Merakı olanlar gelip bakmaya satın almaya başladılar. Derken bu işin ticaretini yapmaya başladım. İsteyenlere buradan bülbül satıyor, takas yapıyor ve satış işini yapıyorum. İnsanlar çadır kentte bülbül sesiyle uyanmak ve günlerine huzurlu başlamak istiyorlar. Bu vesileyle çadır kentte bülbül satışları arttı" dedi.
Çadırını ikiye bölüp, bir kısmını çocuklarına, bir kısmını da bülbüllere ayıran Münir Şimaliy, bülbüllerle günlerinin gayet mutlu geçtiğini dile getirdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ