Advert
Advert

Şanlıurfa Kültür Sanat Festivali İçin Kolları Sıvadı

Şanlıurfa Kültür Sanat Festivali İçin Kolları Sıvadı
Bu içerik 915 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’da bir grup sanatçı ve iş adamı, Şanlıurfa’nın kültür, sanat, edebiyat, şiir ve şarkı anlamında ulusal ve uluslararası bir şekilde tanınması için bir araya geldi.

Sanatçı ve iş adamları Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde yaygınlaşan kültür ve sanat festivalinin Şanlıurfa’da da düzenlenmesi için kolları sıvadı.
İş adamları Dr. Mehmet Cerah Kıran ve Kemal Süt’ün destek verdiği projenin tanıtımına yerel ve ulusal gazeteciler ile birlikte Şanlıurfalı Sanatçı Ekrem Arpak, Ayşegül Zayim, Sedat Kıran ve Urfalı Memocan katıldı. Grup, yapmayı planladıkları festival ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayıp, fikir alış verişinde bulundu.
Şanlıurfalı sanatçısı Ayşegül Zayim, “Biz Şanlıurfalı sanatçılar olarak Şanlıurfa’nın tanıtımı için bir araya geldik. Gençlerimiz terör, madde bağımlılığı ile değil sanatla, kültürle anılması için böyle bir organizasyonun gerçekleşmesini istiyoruz. Bu düzenlenmesi gereken festival Şanlıurfalı gençlerimizi spor, kültür, dil, müziğe yönlendirmeyi hedefliyoruz. Bu düzenlenmesi hedeflenen festival ile yerli ve yabancı turistlerimizi de bu vesileyle çekmeyi düşünüyoruz. Yabancı turistleri buraya çekmek için bir şeyler yapmamız lazımdı. Bu toplantıyı düzenleme amacımız da basın mensubu arkadaşlarımızın fikirlerini almaktır. Bu projeye destek veren iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Şanlıurfa İş Adamı Dr. Mehmet Cerah Kıran, “Birçok kişi ile görüştükten sonra bu festivali yapmaya karar verdik. Biz bir nebze olsun insanları politikadan uzaklaştırmaya kültür ve sanatta yönlendirmek için böyle bir projeye karar verdik” şeklinde konuştu.
Sanatçı Ekrem Arpak ise, “Şanlıurfa’nın manevi güzelliklerini ve zenginliklerini anlatabilmek için böyle bir festival gerçekleştirmeyi düşündük. Bölgemizin mevcut olan güzelliklerini bu ekibimizle birlikte büyük bir heyecan ve aşkla vatandaşlarımızla paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu projeyi iş adamlarımızın ve halkımızın da katkılarıyla büyük bir festival havasına dönüştürme gayreti içerisinde olacağız. Mayıs veya Haziran ayında bir kültür festivali sonrasında gelenekselleşen uluslar arası bir festival haline dönüştürmek istiyoruz. Çok geniş perspektifte bir proje olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ'NDEN BAŞARILI OPERASYON
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ
HALİLİYE BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT EVİNE YOĞUN İLGİ