AK Parti'den bir rekor daha

Mucahit Akin  |  10 Mayıs 2016, Salı 08:44  |  949 görüntülenme
Kongreyle birlikte çok partili dönemde ilk kez bir siyasi parti, kesintisiz iktidarı süresince dört genel başkan ve başbakan tarafından yönetilmiş olacak.
AK Parti'den bir rekor daha

AK Parti’nin, 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, yeni bir rekoru da beraberinde getirecek. Çok partili dönemde ilk kez bir siyasi parti, kesintisiz iktidarı süresince dört genel başkan ve başbakan tarafından yönetilmiş olacak. Abdullah Gül, 18 Kasım 2002’de 58’inci Hükümet’i kurarak iş başı yapmıştı. Recep Tayyip Erdoğan Siirt’ten milletvekili seçilmesi sonrası 14 Mart 2003’ten 28 Ağustos 2014’e kadar kesintisiz Başbakanlık yapmıştı. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte partinin başına Ahmet Davutoğlu geçmişti. Bu başarıya en çok yaklaşan ise Anavatan Partisi oldu. Turgut Özal’ın ardından Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz, başbakanlık görevlerini üstlenmişti.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!