BÜYÜKŞEHİR, ATIK PİLLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR

Mucahit Akin  |  28 Nisan 2022, Perşembe 15:14  |  689 görüntülenme
Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında okullarda toplanan atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor.
BÜYÜKŞEHİR, ATIK PİLLER GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRIYOR

 

Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen geri dönüşüm projesi kapsamında okullarda toplanan atık piller geri dönüşüme kazandırılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde gerçekleştirdiği geri dönüşüm çalışmalarıyla doğaya ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile işbirliği içinde yürütülen proje ile atık piller toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken, doğaya zarar verilmesinin önlenmesinin yanı sıra geri dönüşümle ekonomiye katkı da sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ilçedeki kamu kurumları ve okullara atık pil kutuları bırakılarak piller toplanırken, şu ana kadar yaklaşık 400 kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi atık pil dışında atık yağ toplanması ve diğer atıkların toplanmasında da ilçedeki belirli noktalara geri dönüşüm kutuları bırakırken, vatandaşların da bu konuda duyarlı olması ve geri dönüştürülebilir atıkları geri dönüşüm kutularına bırakmaları isteniyor.

Akabe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Ateş; " Eğitim gördüğümüz okullarımız da doğaya katkı sağlamak amacıyla hocalarımız da teşvikiyle evlerimiz de ve çevremizde topladığımız pilleri okulumuz aracılığıyla geri dönüşüme kazandırıyoruz’’ dedi.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!