Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi açıklaması

Mucahit Akin  |  19 Aralık 2016, Pazartesi 23:16  |  2880 görüntülenme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Ankara Büyükelçisi'ne yönelik saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği bu akşamki görüşmede, özellikle uluslararası terörle mücadelede bundan sonraki sürece yönelik dayanışmanın çok daha güçlü çok daha farklı olması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Erdoğan, ‘’ Biliyoruz ki bu Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi de irade sahibidir’’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyı gerçekleştiren suikastçıyla ilgli olarakta, ''Şu anda başta Türkiye'de İçişleri Bakanım olmak üzere, olayın yakın takibindeyiz. Malum bu, artık zanlı demeye gerek yok, katil Mevlüt Mert Altıntaş, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu, 2 yıllık polis meslek lisesi mezunu olup, 2,5 yıldır Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli. Tabii bu durumdan şu anda kendilerine bir şeyler çıkarmanın gayreti içerisinde olan mahfilleri de gayet iyi biliyoruz. Bunları da yakından takip ediyoruz. Bunlarla ilgili açıklamaları da günü geldikçe açıklamaya devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!