Eyyübiye Kito Deresi’nde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Mucahit Akin  |  02 Ocak 2023, Pazartesi 14:12  |  748 görüntülenme
​Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Osmanlı ve Yenice Mahalleleri arasında yer alan Kito Deresi’nde yapımına başlanan Yaşam Parkı ikinci etap ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. Parka ağaç diken ve can suyu veren Başkan Kuş, “Parkımızı Mart ayında hizmete açacağız” dedi.
Eyyübiye Kito Deresi’nde Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Osmanlı ve Yenice Mahalleleri arasında yer alan Kito Deresi’nde yapımına başlanan Yaşam Parkı ikinci etap ağaçlandırma çalışmalarına katıldı. Parka ağaç diken ve can suyu veren Başkan Kuş, “Parkımızı Mart ayında hizmete açacağız” dedi.

Şanlıurfa merkez ilçesi Eyyübiye’de, Osmanlı ve Yenice Mahalleleri arasında yer alan Kito Deresi’ndeki park yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Mehmet Kuş, Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan ile birlikte yetkililerden bilgi aldı.

Yaklaşık iki ay önce başlayan park yapım çalışmalarının çok hızlı şekilde ilerlediğini ve ağaçlandırma safhasına geçildiğini belirten Başkan Kuş, “Kito Deremizi mahalle sakinlerimiz biliyor. Gerçekten de durumu içler acısıydı. Gerek seçimden önce, gerek sonra hem Osmanlı hem de Yenice Mahallesi sakinlerimiz Kito Deresini park olarak kendilerine kazandırmamızı istemişlerdi. O gün itibariyle hem ablalarımıza, hem amcalarımıza hem de şu an çevremizde olan yavrularımıza emriniz olur demiştik.   Allah’a çok şükür, iki aydır çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. An itibariyle Kito Deresi’ni yeşile kavuşturduk. Ağaçlarımızı diktik ve can sularını verdik. İnşallah Mart ayında açılışını Eyyübiyeli kardeşlerimizle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

2020 yılında ilk etabının yapımına başlanan Yaşam Parkı projesinde, içerisinde halı sahanın da yer aldığı spor alanının yapımı tamamlandı. Yaklaşık iki ay önce başlayan ikinci etapta ise, yüzde yetmişi yeşil alandan oluşan parkta çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri, kamelyalar, oturma bankları, piknik masaları ile yürüyüş yolları yer alacak.

Toplam 22 bin metrekareyi bulacak park projesinin sonraki etaplarında eğitim otağı, kapalı semt pazarı, çocuk oyun dünyası ve çeşitli sosyal donatılar inşa edilecek.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!