FIRAT NEHRİNİN KİRLİLİĞİNİ SORDU

Mucahit Akin  |  23 Haziran 2022, Perşembe 16:35  |  1204 görüntülenme
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Fırat Nehri’nde yaşanan kirliliği Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
FIRAT NEHRİNİN KİRLİLİĞİNİ SORDU

Yazılı soru önergesinde Fırat Nehri’nde çekilen görüntülerin endişe verici olduğunu dile getiren Aydınlık, “Suyun kirliliği, renk değişimi ve balık ölümleri gibi vakalar meydana geliyor” dedi.

Yaşanan kirliliğin önemli olduğunu belirten Aydınlık, “insani olarak tüm haklarımızı korumak, sosyal yaşamımız için hakkımızı korumak, hak ve hukuku savunmak ne kadar önemliyse yaşam alanlarımızı, doğayı ve çevreyi de korumak o kadar önemlidir o nedenle Fırat Nehri’nde yaşananlarında bir an önce analizinin yapılarak önleminin alınması gerekiyor” dedi.

BİRECİK’TE MUSLUKLARDAN KİRLİ SU AKIYOR

CHP’li vekil Aydınlık, Birecik ilçesinde musluklardan akan suyun da kirli olduğunu belirterek “bu konuda yerel basında yer buldu ve vatandaşlarımızdan da şikayetler tarafımıza ulaşıyor, o nedenle bu konunun da ivedilikle araştırılması; suyun analizinin yapılması gerekiyor. O nedenle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sorularımızı yönelttik. En kısa zamanda her iki sorununda çözülmesini Birecikli hemşerilerim adına talep ediyorum” dedi.

CHP’Lİ AYDINLIK’IN BAKAN MURAT KURUM’A YÖNELTTİĞİ SORULAR

  1. Fırat Nehri’nin Birecik bölümünde yaşanan kirliliğin sebepleri nelerdir?
  2. Yaşanan kirliliğin ve balık ölümlerinin incelemesi, suyun analizi yapılmış mıdır?
  3. Kanalizasyon atıkları nehre akıtılmakta mıdır?
  4. Kamu kurumlarının ve özel işletmelerin nehri kirlettiklerine dair bir tespitiniz ve bununla birlikte bir yaptırımınız söz konusu mudur?
  5. Fırat Nehri’nin temizliği için bir çalışma planınız var mıdır?
  6. Konut abonelerinin musluklarından akan kirli su için analiz yapılmış mıdır?
  7. Bir analiz yapıldıysa sonucu nedir?
  8. Musluklardan akan kirli su için çalışma planınız nedir?

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!