HALİLİYE’DE EMEK, SANATA DÖNÜŞÜYOR

Mucahit Akin  |  24 Haziran 2021, Perşembe 16:52  |  659 görüntülenme
Haliliye Belediyesi tarafından açılan sanat kursları ve hizmete sunulan geleneksel el sanatları merkezinde, kursiyerlerin emekleri, sanata dönüşüyor.
HALİLİYE’DE EMEK, SANATA DÖNÜŞÜYOR

Haliliye Belediyesi tarafından açılan sanat kursları ve hizmete sunulan geleneksel el sanatları merkezinde, kursiyerlerin emekleri, sanata dönüşüyor.

“Kültür ve sanatın kalbi Haliliye” sloganıyla çalışmalarını yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki merkezlerde, açılan kurslarda eğitimler gören kursiyerler, sanat eserleri ortaya çıkarıyor. Açılan el sanatları, kağıt rölyef, ahşap oymacılığı, tesbihçilik, çulhacılık, dikiş nakış kurslarıyla kursiyerlerin emekleri sonucunda bir birinden güzel eserler hazırlanmış oluyor. Her geçen gün büyüyen kurslara katılan kadınlar, eğitimlerini alırken; çocukları da merkezde bulunan kreşte uzman eğitmenler tarafından kişisel gelişimleri için hem eğitim alıyor hem de akranlarıyla oyunlar oynuyor.

Kursların bulunduğu merkezleri, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eşi Fethiye Canpolat ve AK Parti Haliliye İlçe Kadın Kolları Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Gülistan Satış, birlikte ziyaret etti. Ziyarette kursiyerlerle sohbet eden Fethiye Canpolat ve Gülistan Satış, eğitmenlerden de çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.

Kursiyer kadınlar, açılan kurslarda hem vakit geçirdiklerini hem de meslek öğrendiklerini ifade ederek, Haliliye Belediyesine sağlanan imkanlardan dolayı teşekkür ettiler.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!