Hilvan MYO’den “Anne Kız Elele” konferansı

Mucahit Akin  |  22 Kasım 2016, Salı 08:09  |  838 görüntülenme
Harran Üniversitesinde düzenlenen “Anne Kız Elele” konferansı, Hilvan Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleşti.
Hilvan MYO’den “Anne Kız Elele” konferansı

Programın açılışında konuşan Hilvan Meslek Yüksekokulu Müdürü. Prof.Dr. Seyit Ahmet Oymak, “Halkımızı yönlendirmek adına çaba sarfetmek üniversitelerin bir misyonudur. Bunu gerçekleştirmek için gayret gösteriyoruz. Halkımıza karşı üstlendiğimiz misyonumuzu biz en iyi şekilde devam ettireceğiz. Her nesil annenin eseridir” dedi.
“Toplumun en önemli fertleri, cefakar annelerdir”
Konferansın açılışında söz alan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık toplumun en önemli fertlerinin anneler olduğunu söyleyerek, “Birçok anne çeşitli nedenlerle eğitim alamamış olabilirler, ama çocuklarının eğitimi için çaba harcadıklarının farkındayız. Bugün üniversite çağına gelmiş evlatlarınızı yetiştirirken yememiş yedirmiş, belki giymemiş giydirmiş, her cefaya katlanmış, çocuklarınızı en iyi şekilde yetiştirmişsiniz. Her biri bir pırlanta gibi olan bu çocuklarımızı birlikte yetiştireceğiz. Onları hayata hazırlamak hepimiz için insani ve vicdani bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.
“Yetiştireceğimiz her çocuk toplumun temelini oluşturacak”
Daha sonra başlayan konferansta konuşmacı olarak söz alan Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli konuşmasında sağlık ve eğitimin kişinin en temel bireysel hakkı olduğu, ve bu hakkı sağlamanın devletin görevi olduğunu söyledi.
Siverekli, “Her gün kendimizi geliştirmek zorundayız, çünkü biz anneyiz veya anne adayıyız, yetiştireceğimiz her çocuk bir birey olarak toplumun temelini oluşturacak” dedi.
Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı ise ailenin önemine dikkat çekerek, “Evlilikte, kan bağına dayanan karı koca, çocuklar, kardeşler ilişkilerin oluştuğu toplum içindeki en küçük birey birbirleriyle biyolojik, psikolojik ve yasal açıdan iletişim ve etkileşim olan bir guruptur. Aile dediğimiz bu olgu bizim ülkemizde daha fazla önemlidir” diye konuştu.
Hilvan Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli Hilvan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Seyit Ahmet Oymak, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dursun Çadırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi, Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay’ın eşi Nesime Özay ve Hilvanlı bayanlar katıldı.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!