İki yaka bugün 3'üncü kez birleşiyor

Mucahit Akin  |  06 Mart 2016, Pazar 15:53  |  1127 görüntülenme
Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul'un 3'üncü köprüsüne koyulacak 9 metrelik son tabliye ile iki yaka üçüncü kez birleşecek. Köprüde son hazırlıklar tamamlanırken törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.
İki yaka bugün 3'üncü kez birleşiyor

Türkiye'nin mega projelerinden olan İstanbul'un 3'üncü köprüsü bugün son tabliyenin konulmasıyla tamamlanacak. İstanbul'un fetih yıl dönümünde dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle temeli atılan 3'üncü köprüye bugün 9 metrelik son tabliyenin koyulmasıyla iki yaka üçüncü kez birleşecek.

Köprünün tamamlanması nedeniyle bugün tören düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenirken, köprüde yapılan hazırlıklar tamamlandı. Bölgede ise yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

Binlerce işçi ve mühendisin 24 saat aralıksız çalıştığı 3'üncü Boğaz Köprüsü 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 

EMRAH KUŞ
İSTANBUL - İHA

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!