MERCİMEK VE NOHUTA DESTEKLEME VERİLSİN

Mucahit Akin  |  22 Nisan 2022, Cuma 01:15  |  1033 görüntülenme
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Resmî Gazete’ de yayınlanan kararla 2022 desteklemelerinde mercimek ve nohudun kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterdi.
MERCİMEK VE NOHUTA DESTEKLEME VERİLSİN

Konuyla alakalı taleplerin ziraat odaları tarafından bakanlığa da aktarıldığını dile getiren Aydınlık, “Tarım Bakanlığı’na dahi bu talep iletilmişken bir gelişme olmaması ne yazık ki iktidarın çiftçiye sırtını döndüğünün kanıtıdır” dedi.

Konuşmasında Türkiye İstatistik Kurumu ve Bakanlık verilerini de paylaşan Aydınlık, “Bakanlık verilerine göre 2016’da 30 bin ton nohut ithal eden Türkiye 2020 yılında 123 bin ton nohut ithal etmiştir. TÜİK verilerine göre 2020 yılında 505 bin ton mercimek ithal etmiştir” sözleriyle Türkiye’nin ithalat miktarının arttığına dikkat çekti.

Şanlıurfalı çiftçilerin sıkıntısını TBMM Genel Kurulu’na taşıyan Aydınlık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Resmî Gazete’ de mercimek ve nohutun destekleme kapsamı dışında bırakılması çiftçilerimizde tepkilere yol açmıştır.

Tarım Bakanlığı’na dahi bu talep iletilmişken bir gelişme olmaması ne yazık ki iktidarın çiftçiye sırtını döndüğünün kanıtıdır.

Bakanlık verilerine göre 2016’da 30 bin ton nohut ithal eden Türkiye 2020 yılında 123 bin ton nohut ithal etmiştir.

TÜİK verilerine göre 2020 yılında 505 bin ton mercimek ithal etmiştir.

Bir kez daha çiftçilerimiz adına mercimek ve nohutunda destekleme kapsamına alınmasını talep ediyorum”

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!