PROF. DR. BARUT ANNE ADAYLARINI UYARDI:

Mucahit Akin  |  06 Mart 2025, Perşembe 12:27  |  1855 görüntülenme
“DOĞAL OLAN NORMAL DOĞUM”
PROF. DR. BARUT ANNE ADAYLARINI UYARDI:

“DOĞAL OLAN NORMAL DOĞUM”

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Ulaş Barut, normal doğumun faydalarını vurgulayarak, normal doğumun doğal ve en uygun yöntem olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mert Ulaş Barut, anne adaylarına doğum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Barut, anne ve bebeğin sağlığı açısından yalnızca tıbbi olarak sezaryen yapılmasının zorunlu olduğu durumlar dışında, doğumun normal vajinal yoldan gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Normal doğumun en bilinen faydaları arasında daha hızlı iyileşme süresi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Barut, “Bu süreçte annenin iyileşme süresi sezaryen doğum göre daha hızlı olur. Diğer bir faydası ise annenin daha az cerrahi müdahale riski taşıması olarak belirtilebilir. Sezaryen, cerrahi müdahalelerin ve hastanede yatıştan kaynaklanan sorunların görülme sıklığını artırarak doğum sonrası kadınların yaşam kalitesini etkileyebilir” dedi.

“DOĞAL OLAN NORMAL DOĞUM”

Prof. Dr. Barut, şunları söyledi:

“Anne ve bebek sağlığını korumak açısından ‘Doğal Olan Normal Doğum’ önerilmektedir. Ancak sezaryen; normal doğumun riskleri sezaryen ameliyatının risklerinden daha fazla olduğu durumlarda anne veya bebeğin hayatını kurtarmak için uygulanan cerrahi bir müdahaledir ve mutlaka gereklilik olduğunda uygulanmalıdır”

 

NORMAL DOĞUMLA DOĞAN BEBEKLERİN ANNEYLE AYRILMA İHTİMALLERİ DAHA DÜŞÜKTÜR

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sak ise, “Normal doğumla doğan bebeklerin anneyle ayrılma ihtimalleri daha düşüktür, doğumda ten tene temas yapma ihtimalimiz daha fazladır. Tüm bunlar anne bebek bağlanmasında çok olumlu katkılar sağlayacaktır.

NORMAL DOĞUM ANNELERE VERİLMİŞ BİR HEDİYE

Normal doğum annelere verilmiş bir hediye olduğunu ifade eden Prof. Dr. Sak, “Sezeryan bir ameliyattır. Her şey doğal seyrinde devam ederse normal doğum kaçınılmaz fizyolojik olandır. Hastanemiz bebek dostu bir hastane olarak doğum öncesinde eğitimlerimiz, doğum sürecinde anne baba ve bebek arasındaki bağı kuvvetlendirmek için kliniğimizde rutin olarak uygulanmaktadır” diye konuştu.

Öte yandan ‘Doğal Olan Normal Doğum’ sloganıyla normal doğuma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Kurulan stantta Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Sak anne adaylarını normal doğum konusunda bilgilendirdi.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!