Sağlık Çalışanları Nar Festivalinde Kurdukları Stant İle İlgi Odağı Oldular.

Mucahit Akin  |  26 Eylül 2022, Pazartesi 10:52  |  1028 görüntülenme
Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi ve Kaymakamlığınca düzenlenen "Suruç 3. Nar Festivali"23-24-25 Eylül tarihlerinde Suruç ta yapıldı.
Sağlık Çalışanları Nar Festivalinde Kurdukları Stant İle İlgi Odağı Oldular.

Şanlıurfa'nın Suruç Belediyesi ve Kaymakamlığınca düzenlenen "Suruç 3. Nar Festivali"23-24-25 Eylül tarihlerinde Suruç ta yapıldı.

Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık personelleri tarafından Suruç İlçe meydanında düzenlenen Suruç 3. Nar Festivalinde eğitim ve farkındalık oluşturmak için stant kuruldu. Sağlık personelleri Tansiyon, kan şekeri ölçerek tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede, Kanser, Kalp rahatsızlıkları ve gebe eğitimlerinin yanında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında da vatandaşa eğitim verirken broşürler dağıttı.

Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü görevli sağlık çalışanları Nar Festivalinde kurdukları stand ile ilgi odağı oldular. Merkezin hizmetlerini tanıtan görevliler, festivalin en dikkat çeken standı oldular.

Şanlıurfa İl sağlık Müdürlüğü Suruç İlçe Sağlık Müdürlüğü Nar Festivali Stand sorumlusu Dt. Ulaş Taneli “Sağlıklı bir toplum için tütün ve alkol kullanımının engellenmesi, dumansız bir çevrenin olması ve sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakması için herkese önemli görevler düşmektedir. Amacımız, tütün ve tütün ürünleri ile mücadelede halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Festivalde tütün ve tütün ürünleri ile Kanser, Kalp rahatsızlıkları ve gebe eğitimlerinin yanında sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında halkımıza eğitimler verdik. Bu Eğitimler sadece belirli gün ve haftalarla sınırlı kalmayarak yıl boyunca tüm halkımıza ulaşabilecek şekilde devam edecektir.

Müdürlüğümüz tarafından koruyucu sağlık hizmetleri çalışmalarının daha da yaygınlaştırılması,  hastalıkların meydana gelmeden önlenebilmesi ve neticede toplumun yaşam standardının yükseltilmesi için halkımızı bilinçlendiriyoruz. Tüm Suruç halkını İlçe müdürlüğümüz bünyesinde olan sağlıklı hayat merkezine davet ediyoruz.

Bu Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özellikle Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan vekilimize teşekkür ederim” dedi.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!