Şanlıurfa turizminin geliştirilmesi için toplandılar

Mucahit Akin  |  14 Mart 2017, Salı 13:56  |  2170 görüntülenme
Şanlıurfa’da 4 ay sürecek olan “Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi..
Şanlıurfa turizminin geliştirilmesi için toplandılar

Şanlıurfa’da 4 ay sürecek olan “Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Özel bir mekanda düzenlenen tanıtım toplantısına, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Temsilcisi Özgür Öcal, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Maral ile projenin finansörleri ve çok sayıda kurum kuruluş müdürleri katıldı.
4 ay sürecek olan “Şanlıurfa’da tarih yeniden canlanıyor” projesiyle Şanlıurfa’da tarihi ve kültürel değerlerin yeniden canlandırılması yoluyla turizm kapasitesinin artırılması ve güçlendirilmesi amaçlanıyor. Proje Türkiye ile Avrupa Birliği finansörlüğünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleriyle Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülüyor.
Açılış konuşmasını yapan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Temsilcisi Özgür Öcal, amaçlarının Türkiye’de sosyal ve ekonomik kalkınmada geri kalmış bölgelere odaklanarak geliştirme çalışmaları yürütmek olduğunu söyledi. Öcal, “projenin öncelikleri arasında sanayi alt yapısının geliştirilmesi, inovasyon, araştırma ve geliştirme teknolojilerinin alt yapılarının güçlendirilmesi, Kobilerin, girişimcilerin finansal araçlara erişiminin sağlanması hedefleniyor. Öte yandan turizm yönetimi modelinin oluşturulması yine kamu özel sektör modelinin oluşturulması gibi turizm sektörünün pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesi gibi alanların geliştirilmesi bu projeyle amaçlanıyor” dedi.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “meydanların, sokakların, tarihi evlerin ve arkeolojik sit alanlarının incelenmesi alanında bir bütünlük oluşturuyor. Yine kamu kurum kuruluşlarıyla birlikte aslında özel sektör paydaşlarından da bir standart ortaya çıkması planlanıyor. Bu proje turizm anlamında bir standardı ortaya çıkarıyor” ifadelerini kullandı.
“Projeyle turizmin alt yapısı geliştirilecek”
Proje ile Şanlıurfa’da turizmin alt yapısının geliştirileceğini söyleyen Vali Tuna, “ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımı yapılacak ve bir marka kültür kenti olmasına katkı sunulacaktır. Başta Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilgili diğer kurumlarla projenin uygulanması konusunda her türlü desteği sunmaktayız. Ayrıca bu projeyi tamamlayacak ve kentte sinerji oluşturacak yeni proje fikirleri geliştirmeye devam ediyoruz. İlimizde turizmin gelişmesi konusundaki çabalarımız devam etmektedir. Uygulanmakta olan bu turizm projesinin faaliyetleri tamamlandığında da ilimizde önemli turizm destinasyon noktalarının oluşacağına ve ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli artışlar olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Program konuşmaların ardından proje finansörlerinin sunumlarıyla devam etti.

Yazar Hakkında

Mucahit Akin

Mucahit Akin

Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Pellentesque condimentum pretium porta. In non iaculis lectus. Sed id odio felis. Etiam condimentum sem non neque blandit dapibus. Mauris in quam a nibh molestie facilisis et in risus. Curabitur pharetra eget leo eget sollicitudin.

Yorumlar (0)

Minimum 10, maksimum 1000 karakter

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!