Şanlıurfa ve bölgede fıstık hasat dönemi başladı. Fıstık İşletme tesisleri talepleri karşılamaya çalışıyor.
Mucahit Akin |
11 Ağustos 2020, Salı 08:32 |
1677 görüntülenme
Türkiye'nin en fazla fıstığının yetiştiği Şanlıurfa'da, Şanlıurfalı çiftçiler Ağustos'ta ilk fıstık hasadına başladı. Toplanan fıstıklar İşletme tesislerine bırakılarak kurutmaya bırakılıyor.
Ağustos'ta sıcakların tavan yaptığı bu dönemde fıstık toplamanın zorluklarını anlatan çiftçiler 50-60 derecede fıstık topladıklarını ve sıcaklıklardan dolayı çok zorluklar çektiklerini bununla birlikte fıstık işletme tesislerinin dolu olmasından dolayı temizleme için yer bulma sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler.
Çakmak Fıstık işletme tesisi sahibi Mehmet Çakmak ise konu hakkında; "Bu yıl fıstık bereketli yılını yaşıyor. Çiftçilerimizin talebini karşılamak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Elimizden geldikçe kimseyi geri göndermiyoruz. Tüm çiftçilerimize bol bereketli bir kazanç diliyorum" dedi.
Yorumlar (0)
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!